КПК

Показати повну версію : Ремонт світильника від "Природи"

Stah76
07.03.2009, 20:12
Вітаю всіх! Зіткнувся з проблемою. В мене акваріум Харківського виробництва. Тиждень тому пропало світло. Розібрав кришку, виявилось, що перегорів якийсь блочок. В магазині придбав подібний, але і він пропрацював тиждень. Вартість такого длочка біля 50 гр. Задороге задоволення міняти щотижня. Можливо є якісь інші схеми підєднання світла. Дякую.

RVV
07.03.2009, 20:28
Блочок називається ЕПРА. Якщо пропрацював тиждень то піти і замінити на новий скорше всього брак.
Ще подивитись чи нормальна гідроїзоляція корита.

kelast
07.03.2009, 23:18
Вітаю всіх! Зіткнувся з проблемою. В мене акваріум Харківського виробництва. Тиждень тому пропало світло. Розібрав кришку, виявилось, що перегорів якийсь блочок. В магазині придбав подібний, але і він пропрацював тиждень. Вартість такого длочка біля 50 гр. Задороге задоволення міняти щотижня. Можливо є якісь інші схеми підєднання світла. Дякую.

В мене була схожа проблема правда не пропрацювало і дня точніше здохло одразу. Лікував просто прийшов на південний з кришкою і на моїх очах мені вскрили кришку і поміняли трансформатор, чи що там протім залили сіліконом і все тепер працює і нарікань нема. Так що іди туди де брав і хай не росказують що мол поки в харків .... мають зробити інакше маєш право відмовитись . А ще краще прославити на форумі потім їм вся наша братія буде в очі плювати :)

Stah76
11.03.2009, 00:28
Дякую за поради. Однак ЕПРА я купив в Електромайстрі (здається так називається цей магазин) вони гарантії на цей блок не дають. Електрики плюються від цього блочка. Порадили купити дросель і стартери. Намалювали схему. Підключив, але моргають як на дискотеці (тепер думаю включати рибкам музику чи ні). Не бачу іншого виходу як кликати професійного електрика, або йти з кришкою в магазин.

Gemeni
11.03.2009, 00:51
З електриком, я думаю, кращий вихід. Хіба в магазині будуть такі ласкаві і змонтують Вам все, як треба, тобто будуть старатись, а не просто відмахнуться і нашвидкоруч.

rsumytus
11.03.2009, 01:17
Stah76 якщо цікаить осьсилка на книжку по лампах епра і балосту до них

http://d2.theupload.info/down/wzz2xvdmtejnmgv4ut9tfjz5hegnlvm8/davidenko_n_yu__lyuminescentnye_lampy__nastolnaja_ kniga_doma.djvu

Viktor
14.03.2009, 13:10
Схема підключення!
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/image.php?u=417&dateline=1237025074&type=profile

Якщо лампи блимають а не світять то можливо у вас заслабкий стартер!!
Коли стартер не розрахований на ту потужність лампи то лампа не загоряється а блимає!

На рахунок того що ЕПРА так швидко згорів воно не дивно вони не якісні крім того електронні дуже сильно гріються і відтого швидко перегорають на відміну від старої перевіреної системи дросель + стартер!

І ще одне під дросель слід щось підкласти оскільки він теж гріється і може проплавити під собою кришку!