КПК

Показати повну версію : Німфея тигрова . Обговорення (переміщено з розділу куплю)

kelast
09.03.2009, 20:57
В звязку з тим що моя куплена пару місяців тому в дуже поганому і дуже маленькому стані (пару листочків розміром з ніготь на мізинці ) . Не хоче розвиватись, хочу купити гарний кущ . Пропозиції кидайте в загальний форум бажано з фото *DRINK*

kelast
10.03.2009, 12:54
Дивно . 24 перегляди і ніодної пропозиції

Сихівчанин
10.03.2009, 13:50
Дивно . 24 перегляди і ніодної пропозиції

Та мабуть ніхто не має на даний час до продажу...
Не знаю чи це тебе підтримає, але оповім історію про придбання мною німфеї... :)
2 березня цього року мені пощастило - зайшов в маг. Природа на пл. ринок, а там продавалась величезна червона німфея висотою десь під 40 см. Як з'ясувалось, її замовило якесь підприємство для свого акваріуму, але в домовлений час кілька днів перед тим не прийшло за рослиною, тому всім відомий старший дядько-продавець продавав її за 50 грн.
Недовго думаючи я її придбав.
Прийшлося перепланувати пів свого аквасу, але посадив німфею в центрі акваріуму поблизу задньої стінки, вже пустила кілька нових листків, крім того, мала ще зо 5 штук "горішків" в коріннях (не пригадую як точно називаються), один з них пересадив в інший аквас - з нього почала виростати дрібна німфея, але з помітним червоними листками.
Успіхів у пошуках! ;)

kelast
10.03.2009, 14:45
Дякую. Ну якщо ніхто не зголоситься буду пробувати піднімати свою.

Fadeev
10.03.2009, 15:07
Як я вже писав в свому пості, якщо в Вас стандартне Природівське світло, то треба обов'язково його удосконалити. З таким світлом нормально практично нічього не хоче рости. :(

kelast
10.03.2009, 15:15
AquaGlo 20 ват з вираженим рожевим спектром и Genava 18 ват сумарно 38 ват 0.31 ват на літр . Невже такого світла не вистарчає і тоді чому нормально ростуть 3 види ехінодорусу і анубіас про криптокорину волиснерию я мовчу ???

Fadeev
10.03.2009, 15:22
Ну взагалі то рекомендують 0,5 Вт/л і добре підживлений грунт...

kelast
10.03.2009, 15:33
ну другу лампу поміняю і буде 0.5 грунт підживлю таблетками ще окремо вношу тропікал мультік і залізо плюс СО

Fadeev
10.03.2009, 15:44
Будемо мати надію що стан справ покращется! А, на мою думку, якщо не хоче рости ця німфея і купити іншу то не факт що та інша буде нормально рости. Так шо я думаю що треба попробувати підняту цю, а потім вже думати про іншу.

kelast
10.03.2009, 20:05
Добавив ще світла і збільшив світловий день. Буду чекати

ВодолаЗ
11.03.2009, 19:32
А підживку пробував давати? Я купив манюню схожу до твого опису і за 2 тижні на простій лампі денного світла та підживці Plant Min (Tetra),вона вимахала так шо я вшоці з 8 листків стало 18. і один другого більший.

kelast
11.03.2009, 22:46
Підживлюю тетровськими таблетками наразі ефект слабуватий вона і не чахне і не особливо розвивається тобто раз в тиждень один листок вилазить і один відвалюється причому досягнувши розміру 25 копіїшної монети. Зараз поміняв лампу на аква гло 20 ват тепер в мене і передня і задня однакові побачу які будуть зміни відпишусь

LEE
11.03.2009, 23:14
Можу порадити-купи "Гумігран" це гумус у вигляді гранул перероблений каліфорнійським хробаком ,використовується для підживки кімнатних рослин(таке як" гумісол" )продається в квіткових магазинах.Даєш під корінь німфеї 3-5 гранул-ефект *THUMBS UP*

kelast
11.03.2009, 23:20
Можу порадити-купи "Гумігран" це гумус у вигляді гранул перероблений каліфорнійським хробаком ,використовується для підживки кімнатних рослин(таке як" гумісол" )продається в квіткових магазинах.Даєш під корінь німфеї 3-5 гранул-ефект *THUMBS UP*

Ну головне щоб після гумусу риба не всплила :) Дякую за пораду на наступний тиждень попробую *DRINK*

LEE
11.03.2009, 23:53
Мій кум напхав під всі свої ехінодоруси-поспливали стріли риба нє(тільки анцитруси пометушились трохи)-аква 375 л.Я кинув свої фотки в "галерею",можеш зацінити.*DRINK*

kelast
14.03.2009, 19:54
Сьогодні побачив в п.Руслана гарного розміру, просто вимушений був купити . Тепер маю дві для порівняння :)

kelast
27.03.2009, 23:06
Два тижні політ нормальний випускає нові листочки, а та маленька так маленькою і залишилась, але буду тримати її для спортивного інтересу

тернеция
27.03.2009, 23:52
Покупаете в аптеке пакетик косметической голубой глины (до кризиса цена была 1 грн 60 коп), в чашке размешиваете её с удобрением для листовых домашних растений "Изумруд" - до густого теста. Скатываете шарики (из 1 пакета получается ок.10 шт) чуть меньше грецкого ореха и сушите - на батарее или в микроволновке. Шарики закапываете под корни нимфеи. Через пару недель - не узнаете, такая будет красавица!:) Опыт мой.

Маленькая без материнской стрелки может погибнуть - брала несколько раз , но не прижились.

irenx
22.04.2009, 10:46
в мене таке питання, як садити німфею? чи потрібно в горшочок чи можна просто в загальний грунт?
в мене вже колись була одна, то добре росла поки непересилилась в свіжий акваріум, видно в ньому небуло достатньо їсти, то вона пропала :(

доречі кого цікавить німфея то продається на пл.Ринок :)

kelast
22.04.2009, 11:06
Ну особисто в мене корнева система була слабо розвинена тому мені прийшлось її прикріпляти до грунту кріпленням а вже потім присипати грунтом але попередньо в грунт була зарита кулька глини з добривами . От вже більше місяця політ нормальний поступово скинула старе лисстя і випустила нове . Доречі маленька та що була напів жива також пішла в ріст. Тому зараз почав шукати зелену німфею

irenx
22.04.2009, 11:15
в моєї корінь доволі довгий і великий і підживку я їй теж дала...тепер чекаю як то далі буде :) на пл.Ринок є зелені кущики правда маленькі але на вигляд здорові.

Сихівчанин
22.04.2009, 15:05
Покупаете в аптеке пакетик косметической голубой глины (до кризиса цена была 1 грн 60 коп), в чашке размешиваете её с удобрением для листовых домашних растений "Изумруд" - до густого теста. Скатываете шарики (из 1 пакета получается ок.10 шт) чуть меньше грецкого ореха и сушите - на батарее или в микроволновке. Шарики закапываете под корни нимфеи. Через пару недель - не узнаете, такая будет красавица!:) Опыт мой.

Маленькая без материнской стрелки может погибнуть - брала несколько раз , но не прижились.

Класна порада, теж пробував, але через лінь і невміння місити глину значно спростив процедуру. Глину придбав в аптеці, залив флорастимом, пів години намагався замісити кульки - без шансів (руки в глині по рукава, а замість кульок аморфна маса), тому поділив замісену глину на більш-менш однакові порції (далеко не кулеподібної форми) і закинув то все в морозильну камеру.
Витягнув за пару годин заморожену глину і "молнієносно" пінцетом закидував її під коріння трави, в т.ч. німфеї червоної.
Заморозка мабуть гірший варіант, бо замерзла глиняна кулька за кілька секунд починає танути і розпадатись на дрібні частинки і відповідно мутити воду, проте, "морожений" варіант - вкрай просто і швидко, і розвиває реакцію.... :D
Німфея дійсно відреагувала - сидить хоч і відносно низько, вверх не лізе, але вже зо 8 штук діток по аквасу розкидала, і всі ростуть... :)

kelast
22.04.2009, 15:24
Ну особисто я думаю що заморозка поганий варіант оскільки в чому полягає ідея запікання глини - в тому що глина з часом повільно починає розмочуватись і потрохи віддавати поживні речовини, а в випадку з заморозкою виходить що на протязі години глина розноситься по всьому грунту

irenx
22.04.2009, 17:27
ну я теж такі кульки спробувала зробити, і необійшлось без самодіяльності :) замість міндобрива для листкових рослин додала універсального....ну і кульки теж невийшли (напевно забагато налила) словом зліпила палянички і в мікрохвильовку на хвилину (поки незасохло), а потім всім під корінці...рослини відрегували порізному одні почали рости, а інші щось завмерли.

тернеция
22.04.2009, 18:07
Добавляйте жидкие удобрения по чуть-чуть, а то опять за глиной бежать придется!:)

kelast
22.04.2009, 21:14
Особисто я додав вроді флоровіт буйна зелень дав багато спочатку вийшла глина і тому прийшлось жовго мішати під феном а потім мокрими руками гарненько викатав кульки і поставив на батарею і за пару днів мав гарні кульки.

irenx
23.04.2009, 13:34
а чому саме голуба глина?в аптеці є великий вибір і рожева і біла і жовта :)

Руслан
23.04.2009, 13:55
а чому саме голуба глина?в аптеці є великий вибір і рожева і біла і жовта :)

Побутує думка що в ній багато заліза, якщо не помиляюсь.
Однак побутує і інша думка, що глина має мало корисних для рослин елементів, однак ефект її присутності полягає в створенні сприятливого середовища для поглинання корінням поживних елементів.
Але головне, як би там не було, що ефект є *THUMBS UP*.

kelast
23.04.2009, 14:24
Нарахунок голубизни глини направду кажуть що вона насичена залізом, але я думаю що це йдеться про природну неочищену глину, а та що в аптеці це косметична на ній так і пише що вона нейтральна тому на мою думку її можна використовувати виключно як контейнер для добрив

Охват Марьян
23.04.2009, 15:22
Глина повинна виконувати функцію сповільнення подачі добрив в акваріум, для того її висушують (але не запікають !!! ). В глину потрібно додавати більше макроелементів чим мікро. Не використовуйте аптечну "глину" невідомого походження, вона містить штучні барвники і не є голубою чи синьою.

irenx
23.04.2009, 16:58
я от таку купляла -->

просто незнаю навіть де крім аптеки глина продається :)

kelast
23.05.2009, 18:07
Тиждень тому докупив собі зелену німфу. За тиждень пустила пару листочків . Але що дивно червона німфа дуже пишно розрослась але при грунті тобто в верх не лізе . Хто що скаже ?

http://s40.radikal.ru/i089/0905/f2/442522af8b46.jpg (http://www.radikal.ru)

irenx
23.05.2009, 20:10
я думаю, що це означає, що їй достатньо світла бо якби було замало то вона б тягнулась догори :)

в мене в свою чергу теж є запитання по німфеї, як і коли вона розмножується?:cool:

navy
23.05.2009, 20:20
Переважно черенками,тобто нові рослинки від маточного куща.Але як є досвід можно побавитись і через насіння.

АшДваО
23.05.2009, 20:26
Перше,що напрошується,це надлишок світла.Знаю,що Ви додовали освітлення,можливо це і стало причиною,коли рослина не хоче рости до верху?Тобто я згоден зirenx,хоча,звичайно,можу помилятись,це просто одна з версій.

kelast
23.05.2009, 20:53
Ну німфа взагалі світло любить а надлишком 0.6 Ватт/л назвати важко . До того ж аквас достатньо густо засаджений ехінодорусами тому присутня тінь. Є підозра що бракне якогось мікроелемента, з цього тижня почав застосовувати флорасім так що скоро можна буде надіятись на якийсь результат

irenx
23.05.2009, 21:52
ну так підживка - це важливо, цікаво буде дізнатися про результат!

а як на рахунок цвітіння німфеї?в когось цвіли ці рослини?чи вони цвітуть лише в диких умовах?

дякую!:)

kelast
23.05.2009, 22:03
Ну наскільки я знаю вона цвіте тільки коли листки на воді, хоча читав що є якась різновидність яка і в воді цвіте.

АшДваО
23.05.2009, 22:21
а як на рахунок цвітіння німфеї?в когось цвіли ці рослини?чи вони цвітуть лише в диких умовах?

дякую!:)

В п.Ігора,про якого недавно говорилосьhttp://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=1103 наскільки я знаю,німфеї цвіли.

kelast
23.05.2009, 22:24
Над товщею води ? чи в аквасі ?

navy
23.05.2009, 22:50
Шановні доповідаю(хоч я не бавлюсь рослинами:))В мене в акві німфея червона квітла декілька разів.Спочатку починає пускати надводне лисття(штук так з 10-15),потім починає лізти квітконосний черенок.За 2-3 дні він з бутоном досягає поверхні води,і виходить на зовні.Квітка діаметром 5 см в мене була рожева.Бачив білі,голубі,фіолетові.Потім за 2-3 дні квітка нахиляється та йде під воду.:)Далі я просто не витримував все обривав:D тому,що затіняла вона все.От така бувальщина.:)

kelast
23.05.2009, 22:59
І я там був мед пиво пив по вусах текло та в рот не попадало :)

Ну взагалі рекомендують обривати перший довгий листок, для того щоб вона росла в товщі води, а не лізла до гори

АшДваО
24.05.2009, 10:41
Над товщею води ? чи в аквасі ?

Я вже бачив засохшу квітку,над товщею води.

KSENIA & RUSL@N
27.05.2009, 12:50
З власного досвіду можу сказати що,на ріст німфеї дуже впливає висота акваріума,якщо вище 50см.,та недостатність поживних речовин:листки відростають на коротких стеблах,а через деякий час рослина взагалі може загинути.Щодо цветіння скажу що,німфея цвіте в віці 1.5-2роки якщо багато світла і поживних речовин.Після цвітіння може скинути всі лиски.

irenx
27.05.2009, 15:47
а як правильно давати підживку?яку саме краще, яку кількість і з якою періодичністю?:)

тернеция
27.05.2009, 23:36
Раз в 5-6 мес. по 1 глиняному шарику диаметром 2-3 см ( в зависимости от размеров растения) - под корни.

dumalx
14.07.2009, 16:15
Розповім свою історію , а ви думайте
В мене 75л 1 економ лампа спіральна 36 Вт
рослини теж нерозвивались
саме в дома стройка привезли піску , в ньому я і знайшов сіру глину колись її застосовував в акві ефект був помітний, але зараз руки не доходят щоб нею підкормити рослини.
До того як знайшов глину то купив в зоомагазині рідкі добрива для рослин
вагався які взяти наші ( 15 грн ) чи відомих марок ( 50 грн , але всежтаки кращі чим наші ), зупинився на нашій вирішив попробувати ( кожний ранок в акву капаю 5 капель )
результ -
з 2-х ехінодорусів вже маю 7
анубіас начав викидувати нові листки
німфею купив з 3-ма листками при транспортуванні пошкодив 2-а 1 залишився думав що толку не буде але за цей час уже виросли 7-м нових

Облако
07.09.2011, 19:44
в начале 80 привезли с Москвы - еле живая и полу-дохлая. Совсем случайно, создал условия - акв.1мХш0,4Хв0,6, свет - южная сторона дома, грунт - простой торф и сверху мелкая галька - через два месяца - всё пространство было "забито" что боковыми отростками, что цветами 5-7 штук, а дно покрыто ковром 5-10 мм мелочи с семян. Листья на поверхности были в три-четыре слоя. Да! вода - столовая-лечебная ( очень слабой минерализации и камни с почек гонит:)) с Моршинского источника. Увы, прошли года и теперь хочу все возродить по новой.