Показати повну версію : Літраж
Тут ми будемо обговорювати ємкість акваріумів:rolleyes:
В мене вже одне питання яку максимальну кількість риб ви тримали в малих акваріумах???
Охват Марьян
15.11.2007, 08:35
В 20л. можна тримати 6-9 рибок (класу молінезія,меченосець)
Ну а я тримаю 15 ( 3-скалярії 3 молінезії 3-даніо 3- мечоносці 3-гуппі) і живуть нормально
Охват Марьян
15.11.2007, 21:39
ІМХО скалярії зайві, але якщо все гаразд то нехай живуть
В МЕНЕ В 300Л - 3 СКАЛЯРІЇ...але ще куча риби іншої) в мене в акваріумі суп...ніякої сумісності риб...але на диво живуть більш-меньш...тільки серед уару конфлікти і серед акар(
Охват Марьян
01.12.2007, 17:59
Simple: Мені особисто цікаво як у Вас живуть скалярії з акарами(який вид) ?
Чи могли б Ви створити тему тут http://aquaforum.lviv.ua/forum/forumdisplay.php?f=29 І описати свій акваріум
Шановні.Все залежить для чого Ви тримаєте акву.І що хочите в подальшому отримати від риби або плвдників або ...
Чим менше риби - тим краще їй живеться і насичиніше забарвлення у неї.
Все залежить від виду риби її вибагливості.
Характеристики є наведені у книзі Мергус "Атлас акваріумних риб" переглянути її можна у нас на форумі.
Охват Марьян
20.12.2007, 18:09
Від кількості риби залежить стабільність у акваріумі показники NOз ,NH, PO, О.
У перенаселеному акваріумі дуже часто гинуть риби із-за поганої якості води, малої кількості розчиненого кисню, фосфатів, які дають субстрат для розмноження паразитів
ну ось перші мертві риби за 2 місяці життя ПОМЕРЛО: 2 молінезії і одна гуппі
Як я казав шо тримаю в 20 літрах 15 рибок ( 3-скалярії 3 молінезії 3-даніо 3- мечоносці 3-гуппі)
Прийміть мої співчуття.
Яка причина загибелі на Вашу думку?
Нажаль я думаю що це ПЕРЕНАСЕЛЕННЯ
А рослин багато можна у малому акваріумі ?
От на що, а на рослини місця не треба шкодувати (ну і в принципі це залежить скільки риб ви тримаєте)
А рослин багато можна у малому акваріумі ?
Ось приклад акваріума на 1л. біля 6 расбор, 3 креветки і весь в рослинах - а ви самі вирішуйте скільки і чого можна, і в яких об"ємах...
Охват Марьян
17.03.2008, 23:31
Ну 60л. це не дуже малий акваріум.
Все залежить від багатьох факторів: освітлення, риби, устаткування, тощо.
тернеция
20.03.2008, 22:08
Kovik, 3 скалярки останутся затянутыми недомерками (если останутся живы вообще). Зачем Вам такая рыба?
Kovik, 3 скалярки останутся затянутыми недомерками (если останутся живы вообще).
Повністю згоден. Але окрім того, що скаляри затянуться, постраждають інші риби, вони змарнують свій потенціал і не "відкриють" усієї своєї краси.
Особистий досвід: Колись розводив великих (10 см від рота до закіннчення плавців!) вилчато-парусних мечоносців у 150 л акв. Знайомий постійно - дай мені, дай мені в 30л акв. (з купою гупаків та парою гурамі). Дав один раз - з 5 вижило 3, виросли макс. до 5,5 см при чому зачухані, без нормального кольору, плавці невеликі. Другий раз поміняв на рослини мальок (5-6 шт.) - ситуація аналогічна. І кормив він тим самим кормом, що я, і воду доливав так само, освітлення підсилив - ніщо недопомогло. Потім ще й доказував мені , що це не акваріум замалий, а я поганих мальків вибираю, або маю якийсь секрет.
Просто треба дивитись реальності в очі:
НУ НЕ ДОБ"ЄШСЯ ТИ ХОРОШОГО РЕЗУЛЬТАТУ ЕКОНОМЛЯЧИ! ПРИРОДУ НЕМОЖЛИВО ПЕРЕХИТРИТИ!
Колись розводив великих (10 см від рота до закіннчення плавців!) вилчато-парусних мечоносців у 150 л акв. Знайомий постійно - дай мені, дай мені в 30л акв. (з купою гупаків та парою гурамі). Дав один раз - з 5 вижило 3, виросли макс. до 5,5 см при чому зачухані, без нормального кольору, плавці невеликі.НУ НЕ ДОБ"ЄШСЯ ТИ ХОРОШОГО РЕЗУЛЬТАТУ ЕКОНОМЛЯЧИ! ПРИРОДУ НЕМОЖЛИВО ПЕРЕХИТРИТИ!
Напевно є ще якісь фактори.
Мій малий брат має 3 20-ти літрові акви і отримує так само 10см чорних меченосців. Причому навіть здає їх в магазини (Франківська обл). В акваріумі їх по 15 штук десь, не рахуючи мальків (ще десь 15-20).
Правда годує їх майже виключно живим кормом.
Охват Марьян
22.03.2008, 21:31
3 скалярки останутся затянутыми недомерками (если останутся живы вообще).
Але окрім того, що скаляри затянуться,
Ця форма називається - бансай :)
Коли я розпочинав займатись акваріумістикою, у мене жило в 15 л акваріумі 35 неонів, і всі виросли до свого природнього розміру і навіть нерестилить там...Правда іли вони виключно діаптомуса, і цілий день...
Tarik_Nikita
24.03.2008, 15:12
в мене у 40 л. акваріумі 5 скалярій виросли до нормальних розмірів 12-14 см., крім того там було 1 хроміс-метелик та 3 крапчастих соми:). Реально їм вже не було де розвернутися - як вони так виросли, уявлення не маю:)
Охват Марьян
25.03.2008, 13:34
Були часи, коли люди жили по 6-10 в однокімнатній квартирі, жили, виростали і одружувались, но хіба це можна назвати життям.....
Tarik_Nikita
25.03.2008, 16:14
жити їм було нормально, оскільки коли виросли , то очі в них стали червоні, а це , наскільки я знаю, для скалярій признак хороших умов утримання
жити їм було нормально, оскільки коли виросли , то очі в них стали червоні, а це , наскільки я знаю, для скалярій признак хороших умов утримання
Чесно говорячи вперше чую, щоб по очах видно було умови утримання??!!
Ну розмір, окрас - вірю, а очі - з 9 моїх скалярів червоні очі мають 5, але всі ж росли разом.
Прошу, якщо є ссилочка - підсказати першоджерело.
Tarik_Nikita
25.03.2008, 17:02
Я не не стверджую, що це факт, я про це дізнався з розмов на Краківському. Але дійсно є скаляри в яких з часом очі червоніють, а є що і не червоніють - причому це можуть бути риби однакової окраски.
Р.С.в моїх срібних з чорними полосами - очі червоні, в знайомого є такіж самі, але без червоних очей
Колегі Ви дорослі люди.На Краківському є можливасть почути будь-що.Особливо від "псевдознавців" і "наворочених" розводчиків риб. У скаляра ,що ми всі тримаємо, уявляєте скільки поколінь інбрідінгу та різних схрещень і ... Тому самі робіть висновки,я сподіваюсь всі зрозуміли мою думку.
В акваріумі малого об'єму швидко настає така річ, що риба перестає рости. Для прикладу поспостерігайте за рибою. В один момент вона перестає рости. Заберіть одну-дві риби і всі інші знову починають рости до певної межі. І так повторюється постійно. Є таке віртуальне поняття біологічний об'єм. Якщо мені память не підводить то для меченосців і молінезій - це 5 л/риба. Мінімальний обєм для нормального життя одної риби.
Краще мати 5 меченосців, але великих і красивих, ніж 10 ніяких. Це моя думка. У Вас є тільки один варіант робити псевдопротоку - це підмінювати 5-7 літрів води кожного дня.
Скалярія на фото має розмір 3-3,5 см. Сам бачив і міряв.
Сергій честь!Те,що ти написав я повністтю підтримую.Але я не зрозумів про скалярів,що ти мав на увазі.Гарний скаляр це твій?
Я просто додав фото скалярії без фотошопу, саме таку як сам бачив. Хочу тримати, але поки що, немаю лишніх об'ємів. Просто краще мати кілька риб але красивих ніж ніякий борщ. Це моя думка.
Шановні акваріумісти я хочу запитати: Акваріум на 220л - 120х40х50 з овальним передом, чи буде сильно псувати вид(саме випуклість), чи краще брати прямий???І ще одне чи сильно відрізняється морський і простий у догляді і затратами(як для початківця)???
Деяке спотворення можливе, але це не критично :). В мене наприклад 2х200 л таких є. Різниця по вартості між простим акваріумом і морем - в порядок (а може і більше). Наскільки я знаю, для моря треба вже починати з 500 л і більше - легше втримати рівновагу.
Доброго дня:)!!! Скажіть будь-ласка у 85л акваріум буде нормальний для сімї Labeotropheus trewawasae (Лабіотрофеус трававаса) 3 самки і 2 самці і пари Мієєк(6-8см)??? :confused:
Наперед вдячний!!!!*DRINK*
Як для тебе то нормально:)
Мені здається що нормально!!! А що це для них малий об'єм???*DASH*
Ти все одно не зміниш цей обьєм.Тому хай ростуть в тому ,що є.
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009