Показати повну версію : Купівля, встановлення та запитання акваріума ATON_RA
Хочу купити акву 60*30*40 = 72 л природівський скоріш за все з відповідною кришкою (на інше ресурсів не вистачає).
Плановане обладнання: освітлення 1х15 Вт лампа Т8, фільтр внутрішній + компресор Aquael Fan Mini Plus 260 л/г, терморегулятор Atman AT-75.
Дизайн: "псевдоморе" (корали та мушлі), грунт - білий кварц або мраморна крошка 2-5мм, фон - плівка кораловий риф або однотонна синя.
Жителі: 4 малавійці, 2 гурамі, 1птер.
Буду вдячний за любі відгуки, побажання та критику.
Олександр Я.
23.03.2009, 15:17
Я вважаю ,що для такого об'єму Aquael Fan Mini однозначно замало.
В мене в 40 л стоїть Fan 1.Треба брати двойку,а ще краще - Aquael TURBO FILTER 650
+1.Або підібрати відповідної потужності головку Atman із губкою.Та ї мала хатка для малаві.:(
А якщо з жителів тільки 3 єллоу (1 самець+2 самки) і 3 цинотоляпія афра (1 самець+2 самки)? А на рахунок фільтра - зрозумів, буду думати про потужніший.:(
В загальному можливий такий варіант.Далі вже самі будете відчувати чи комфортно рибі у Вас в акві.
В загальному можливий такий варіант.Далі вже самі будете відчувати чи комфортно рибі у Вас в акві.
Дякую! А що б Ви порадили на рахунок поєднання білого грунту, білих коралів та синього світла. Чи будуть під ним дивитись єллоу?
В мене стоїть синє освітлення і єлоу трохи втрачають колір при такому освітленні. Але гарно дивляться малавійці з синім чи голубим забарвленням.
Угу....:( А що порадите на рахунок грунту-є можливість взяти білий кварц. Тільки яку фракцію: 2-5мм чи 5-10мм?
то вже за бажанням, в мене взагалі дрібнесенький пісок...
на мій акваріум можеш глянути в прісноводних акваріумах тема мої акваріуми...
Угу....:( А що порадите на рахунок грунту-є можливість взяти білий кварц. Тільки яку фракцію: 2-5мм чи 5-10мм?
В мене самого в великій акві мармурова крошка біла:),та подивись акву ENERGY в фотогалереї.Теж оформлена для Малаві,може,що корисного побачите.:D
Ще питання,скільки такого піску маєте можливість взяти.
Подивився на аналогічні акваріумими... І виникають питання: для 100л. Ви радите 1-2 птеригопліхтів - чи зміг би хоча б оди жити в 60х40х30? А так в загальному здобув для себе декілька ідей. На рахунок грунту - не зрозумів питання? Скільки кг грунту потрібно на 72 л? Чи вистачить 7-8 кг? Скільки буде потрібно (шар хоча б 3-4 см) - стільки і куплю:)
Про грунт я спитав тому,що думав,що ви десь його(кварцевий пісок)маєте можливість дістати.:)При іншому раскладі,мене не цікавить то питання.:)
У звязку із скрутним фінансовим станом купівля нової акви відкладається на певний період. З огляду на викладене прийшлось виходити із становища підручними засобами. Як результат: 30л., 3 єллоу (мальок по 2,5 см), оформлення "псевдоморе", фото викладу сьогодні ввечері.
О горе!!! Один мальок почав відокремлювтись від решти, став пасивним і врешті вмер. Причина? Не впевнний але я не вслідкував за температурою (була 25 замість 27) - чи це може бути причиною. Доречі чим зараз найкраще їх годувати. Люди!...*DASH*
Попробуй морожену артемію. Має брати.
А на рахунок температури, я думаю, що ні. В знайомого єллоу в 25градусах живе і почуваєьбся просто чудово!
В такому віці,та розмірі малавійці їдять любе.В мене молодь(навідь зараз) їсть від заморозки до сухарів все.Хіба міг чимось подавитись,та взагали то не дуже розповсюджене явище.Може не витримав різкої зміни умов .
Можливо.... Але саме цікаве, що вчора всі троє гасали і бавились досить активно а сьогодні абсолютний пасив???
О горе!!! Один мальок почав відокремлювтись від решти, став пасивним і врешті вмер. Причина? Не впевнний але я не вслідкував за температурою (була 25 замість 27) - чи це може бути причиною. Доречі чим зараз найкраще їх годувати. Люди!...*DASH*
Температура точно відпадає - в мене при 25 стопроцентне виживання малька, а корм вони хочуть щоб міняти час від часу + обов'язково рослинна дієта.
Щоб молода риба нормально розвивалась треба мін 20 л на 1 шт., бо якшо виростуть в 30 л. то будуть недомірками.
Народ хелп, рибу вхопив параліч, порушений вестибулярний апарат!!! Чим лікувати? Чи це взагалі можливо?
Опишить ситуацію запуску акви.То проблема із водою.Так просто параліч не хватає рибу.Давайте поступово розберемось,не панікуйте.:)
Як вияснилось причина в отруєнні білизною, в якій вимочувались корали. Корали вже вийняв, зробив підміну 1/3 води. Чи можна якось вивести отруту з організму риб?:'(
Охват Марьян
02.04.2009, 23:28
параліч і отруєння газом - це різні речі, тому вчіться правильно запитувати !
http://www.fishy.ru/cgi-bin/pub/diag?c=v&id=56
http://www.fishy.ru/cgi-bin/pub/diag?c=v&id=15
З препаратів, що є в нас це:
сера антихлор
сера акутан
тетра крістал вотер
тетра аквасейф
Всім дякую за допомогу. Але не встиг - вся риба загинула.
Шкода,що так сталось:'(,але поганий результат теж досвід:)Тому зараз продумайте наперед Ваші дії,та раджу запустити будь яку рибу для проби.:)
Вирішив всі небезпечні корали та камні поставити ще на 4-5 діб у проточну воду, додам до акви нейтралізатори нітратів, хлору і т.д., акву триматиму з включеним фільтром і аерацєю весь вказаний час, потім куплю гупіка і спробую.
Ще хочу наголосити аерація та фільтр мають працювати ПОСТІЙНО,а не тільки в данній ситуації.
Зрозуміло, це само собою. Є ще таке питання в мене фільтр тілки з губкою, чи можна її на половину обрізати і натомість засипати кераміки або вугілля, або і те й інше?
Не варто,не той об"єм.Користі ніякої тільки клопот додасьте собі.Просто слідкуйте за аквою ,самі будете бачити коли підміну робити,а коли фільтр чистити.
Охват Марьян
03.04.2009, 12:01
Вирішив всі небезпечні корали та камні поставити ще на 4-5 діб у проточну воду, додам до акви нейтралізатори нітратів, хлору і т.д., акву триматиму з включеним фільтром і аерацєю весь вказаний час, потім куплю гупіка і спробую.То все єрунда. Як мити корали зараз напишу у новій темі. Зараз перезапустіть акваріум і за 2 доби можете його спокійно заселяти. Хлор (Гідрохлорид) вже давно вийшов з коралів і нікому не загрожує, тому вся хімія вище написана буде зайвою. Замінювати фільтруючий матеріал непотрібно.
Охват Марьян
03.04.2009, 13:05
Догляд за штучними декораціями (http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=972)
Зрозумів, всім за все дякую*THUMBS UP*.
Зрозумів, всім за все дякую*THUMBS UP*.
Здійснилось!!! Купив аквас 100*60*40 на 240л. Думаю заселити 2 птеригопліхта і 3 середньостатистичні малавійські сім'ї (1 самець 3 самки) типу лабідохромісів. Які думки?
Угу...:( Спробуєм спочатку взяти птера, хоча б пів року думаю буде все спокійно, а там життя підкаже.:cool:
Думки рояться в голові:D.Замість птера я б рекомендував анциструсів.:)А на рахунок малаві ,щоб мати родину тре взяти штук 6-8 молоді кожного виду,і в подальшому залишати самця домінанта та решту самиць(тому,що самці можуть не набирати окрасу,бо домінантний самець їх пригнічує)і не відомо хто є хто.:)
Думки рояться в голові:D.Замість птера я б рекомендував анциструсів.:)А на рахунок малаві ,щоб мати родину тре взяти штук 6-8 молоді кожного виду,і в подальшому залишати самця домінанта та решту самиць(тому,що самці можуть не набирати окрасу,бо домінантний самець їх пригнічує)і не відомо хто є хто.:)
Як зазначає класик :D - Думки рояться в голові, але не всі вони дурні (не зміг втриматись, щоб не продовжити*DASH*).
Якщо серйозно то я також категорично не рекомендую туди сунути птериків (вже через кілька місяців будуть мучитись), а цихлідник можна зробити офігенний *THUMBS UP*.
За родини зрозумів десь про такий відбір вже читав, а на рахунок птерів я трохи розстроївся - думав що метрового аквасу вистачить, хоча б для одного.:'(
... а на рахунок птерів я трохи розстроївся - думав що метрового аквасу вистачить, хоча б для одного.:'(
В принципі метрового хватає (птерів рекоменд. в аквас від 200л на 1 шт) та може 1 птер і буде жити більш-менш нормально, але щоб зпрогнозувати чи не будуть малаві з ним конкурувати за схованки на дні (печерки) і т.д.то ІМХО треба щоб усі + та - написала людина яка пробувала даний варіант сумісного утримання.
Я утримував малавійців та птерів,анців,плеків серед каміння без грунту,але в 400л:).Поки молоді лазили по всьому акваріуму,з малавійцями ніяких суперечок за місця не було.Я свою пораду давав виходячи з розмірів риби та акви.Як стають старшими то всі лорікарієві стають ліниві.:)Так,що вирішуйте самі.*RTFM*
А ось і моя банка-шклянка...
Ну тепер закочуйте рукави і до справи!
А де брали банку і по чьому???
Брав на руках. За комплект: аква, тумба, зовн.фільтр, компресор, стерилізатор та ін. віддав 1900грн.
Як думаєте? Що з нижчепереліченого найкраще поєднати як з практичної так і з естетичної точки зору. Я чудово розумію, що "скільки людей - стільки й думок", але 1."одна голова добре-дві краще" 2. "істина народжується у суперечці", тому...:
Pseudotropheus demasoni
Maylandia zebra var. "blue" (Pseudotropheus zebra)
Maylandia zebra var. "red" (Pseudotropheus zebra)
Labidochromis caeruleus var. "Yellow"
Melanochromis cyaneorhabdos var. "maingano"
Хаплохромис васильковый Sciaenochromis ahli (Haplochromis ahli)
Julidochromis transcriptus var. "Gombi"
Labeotropheus trewavasae
Pseudotropheus socolofi (P.pindani)
Pseudotropheus elongatus (P.sp. M-6)
*DONT_KNOW*
Демасоні,піндані-просто гладіатори:D,зебри,меланохроми,тревавас-спокійніше будуть,хаплохром васильок-це Утака,довго набирає кольор,юлики-це Танга не дуже підходить до преліченої компаніїї.*NONO*Це так коротенький обзор.*DRINK*
Деякі фото запуску (вибачайте за якість - цифрова мильничка) ...
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009