Показати повну версію : Шутер як грунт
Доброго дня! У мене привезли шутер різних фракцій і з піском. Чи після промивки можна його використовувати? Коли взагалі провіряється каміння оцтом перед кипятінням чи після?:)
Доброго дня! У мене привезли шутер різних фракцій і з піском. Чи після промивки можна його використовувати? Коли взагалі провіряється каміння оцтом перед кипятінням чи після?:)
Провірити оцтом можна до і після кипятіння
Провірити оцтом можна до і після кипятіння
Але як мені провірити одразу багато грунту?*DASH*
Але як мені провірити одразу багато грунту?*DASH*
Ну візміть літрову банку налийте туда оцту і всипте трохи грунту, якщо реакція є тоді геть, якщо немає в акву.
І непотрібно його всього провіряти якщо грунт брався з одного місця
Сихівчанин
27.03.2009, 14:54
Трохи не по темі... В мене є рідня в Стрию (свого часу теж там мешкав), то там теж кажуть на річковий грунт (галька, каміння) - "шутер"!
Цікаво звідки таке слово.... мабуть ше за бабці Австрії та вуйка Йосипа впровадили...
"Шутер" форева! :) *THUMBS UP*
Tarik_Nikita
31.03.2009, 11:03
+1, це мабуть у всіх регіонах нашої області так говорять - "поїхали на річку за шутером" :)
Пробував "шутер":) оцтом і виявилось що він дуще кислий. Тому вибрав колотий мілкий щебінь!*DRINK*
Якщо була реакція на оцет,то це має означати,що там багато вапняку,такий грунт бажано не використовувати.На рахунок колотого щебіню-також не найкращий варіант,він може бути досить травматичним для риб,особливо сомів,та й інші риби люблять пошкробатись об грунт...Тому добре подумайте.Ваша ситуація нагадала мені мою:спочатку привіз шутер від знайомого,виявився вапняком,потім насіяв колотого щебеню на дачі-відмовився по вищезгаданій причині,короче халяви не вийшло,довелось купувати наритий з р.Стрий.Якщо Ви із Самбора,попробуйте пошукати десь в іншому місці,річка довга.Удачі!
Якщо була реакція на оцет,то це має означати,що там багато вапняку,такий грунт бажано не використовувати.На рахунок колотого щебіню-також не найкращий варіант,він може бути досить травматичним для риб,особливо сомів,та й інші риби люблять пошкробатись об грунт...Тому добре подумайте.Ваша ситуація нагадала мені мою:спочатку привіз шутер від знайомого,виявився вапняком,потім насіяв колотого щебеню на дачі-відмовився по вищезгаданій причині,короче халяви не вийшло,довелось купувати наритий з р.Стрий.Якщо Ви із Самбора,попробуйте пошукати десь в іншому місці,річка довга.Удачі! Я щебінь дав тільки на дно в середині в мене керамзит а на верху вже кувлений дрібний грунт і різні цікаві камінчики.
На рахунок керамзиту:з практики(правда не акваріумної)знаю що він вспливає у воді,а Ваш як?До речі,цікаво почути думку досвідчених акваріумістів про доцільність використання керамзиту,про вплив чи нейтральність до води.
[QUOTE=АшДваО;10747]На рахунок керамзиту:з практики(правда не акваріумної)знаю що він вспливає у воді,а Ваш як?До речі,цікаво почути думку досвідчених акваріумістів про доцільність використання керамзиту,про вплив чи нейтральність до води.[/QUOT Керамзит при промивці якийсь вспливає а якийсь сідає на дано, а при випалці всі негативні речовини думаю видаляються.
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009