Показати повну версію : Допоможіть визначити оптамальні розміри акваріума
Доброго дня.
Хочу вмонтувати частково в стінку акваріум (10 см) Площа дозволяє для різних розмірів. Прошу вашої поради щодо оптимальних розмірів, як для зорового сприйняття так і для безпеки.
Хочу замовити собі акваріум. Планую запустити його 10 см в стінку, остальна частина буде ззовні. По ширині є 2,4 метри стінки. Прошу допомогти у виборі оптимальних розмірів.
Tarik_Nikita
01.04.2009, 11:19
по висоті не більше 50 см., а там прикидуйте. Я тут недавно прочитав, що для акваспейсу (якщо Ви хочете травничок) ідеальними для початківця є роміри 90*45*45
Я впринципі не профісіонал, але акваріумом почав займатись в 1988 році. Маю 100 л дома і 30 л на роботі. Тепер є можливість, мрія, бажання поставити щось побільше, панорамне.
А який об'єм приблизно має бути?
Обєм вже випливе з розмірів, хотілось щось більше 300 л
Доброго дня.
Хочу вмонтувати частково в стінку акваріум (10 см) Площа дозволяє для різних розмірів. Прошу вашої поради щодо оптимальних розмірів, як для зорового сприйняття так і для безпеки.
Маю досвід обслуговування такої акви.:)Що можу сказати,головне щоб було зручно діставати до дна в будь якому куточку.А це відповідний розмір простору в ніші над аквою,з урахуванням ламп,конструкції кришки тощо.Тому висновок такий робіть як Вам зручно.:D
Дякую. А які розміри і товщина скла повинні бути, щоб стінки не тріснули
Так в чому зміст питання:confused::DРозміри можуть бути такі які Ви захочете(зможете) обслуговувати.Ви ж самі розумієте для однієї людини 50л то забагато,іншому пару тонн не проблема.:D.Моя порада з чого тре починати-обдумати,як має виглядати Ваша аква,для кого вона створюється,можливість обслуговування,яке обладнання*RTFM*.Потім приступати освідомленно до втілення своєї мрії в життя.:)
Пропорції цікавлять, щоб стінки витримали. Звичайно система очистки води також цікавить. Для таких обємів актуальні зовнішні чи внутрішні фільтра? Дякую.
Так зразу не пригадаю,в який темі була таблиця відповідності товщини скла,до висоти та об"єму акви.Наголошую,що чим більше шар води тим товще має бути скло.Пошукайте на форумі або в неті.
Пропорції цікавлять, щоб стінки витримали. Звичайно система очистки води також цікавить. Для таких обємів актуальні зовнішні чи внутрішні фільтра? Дякую.
Так знов Ви не пишете яка стіна з чого зроблена:confused:Бачив багато акв в цегляних стінах в звичайних хатах ,проблем не було в господарів.Але знову впираємось в розміри.Я бачив від 100л до 400л,тобто довжина від 80см до 150см.Фільтри були і внутрішні ,і зовнішні.Зовнішній фільтр булоб бажано поставити,але знов тре передбачити місце для його установки,чи то додаткова невеличка ніша під нього,чи збоку акви.:)
Мене не стінка монтування цікавить, а стінка акваріума (скло). І глибина акваріума для великих риб достатня 40 см.
Великі то хто,наприклад астронотус то велика.
kostik05
01.04.2009, 15:13
Там є табличка іметоди поклейки.
http://aquaforum.kiev.ua/showthread.php?p=118145#post118145
Успіхів.
Охват Марьян
01.04.2009, 17:45
д.200 х ш.60 х в.70 - такі розміри влаштують :)
Фільтр:
Тетра ЕХ 2400
Флювал ФХ 5
В мене на майбутьнє до Вас прохання:
створюєте тему, то опишіть в ній максимально своє питання і давайте нормальну назву !
Для великих акваріумів, звичайно, краще зовнішню "каністру" ставити! Але ціни там від 500грн стартують!
Дякую за вичерпну відповідь. Образити не хотів.
А з об"ємом Ви визначились?
Обєм я буду визначати по факту розмірів, виступ від стіни не хотілось би багато. Розумію що по висоті до 60 см максимум, тоді зіграю з довжиною. Більше 300 літрів хочу.
На такий об"єм я б ставив tetraEX1200 чи більший. Таких фільтрів багато в магазинах та із запчастинами до них нема проблем. Від знайомих, які мають такі фільтри чив тільки хороші відгуку!
Охват Марьян
01.04.2009, 19:37
Дякую за вичерпну відповідь. Образити не хотів.та ви нікого не образили, просто щоб надати вам пораду, треба знати фінансові можливості, бажано фото місця, технічні можливості ( чи витримає підлога....:))
Почнемо з того-який акваріум ви бачите? рослинний(голандський,японський),біотопний,тематич ний,морський,псевдоморський,зі штучними рослинами і т.д.І тоді відповідно вирішувати про розмір і літраж акваса.Потрібно врахувати місце під акваріум-якщо в стінку ,тоді щоб вона не боялася вологості,врахувати вагу акваріума і тиск на перекриття,основа під акваріум має бути надійною і не боятися вологості, про електропроводку не забути.
Так само про фільтрацію-можна зовнішній каністровий фільтр ,внутрішній касетний(простий внутрішній не розглядаємо),самп...
З освітленням потрібно так само продумати -для живих рослин,для моря і т.д
І тепер головне -щоб акваріум мав перспективу(тобто мав можливість для переоформлення і доповнення різним обладнанням),зручність використання всього обладнання і обслуговування самого акваріума.
Моя думка- шо Вам підходить акваріум 200х60х60,720л,скло 12мм,фільтр і освітлення можна вибрати і замовити на Аровані.
по висоті не більше 50 см., а там прикидуйте. Я тут недавно прочитав, що для акваспейсу (якщо Ви хочете травничок) ідеальними для початківця є роміри 90*45*45
Ще зі скла opti white 8мм,а краще10мм, без ребер ,на прозорому сіліконі і буде аманівський стандарт.Буде бракувати світильника МГ150В,стола конструкції АDA і т.д
Tarik_Nikita
02.04.2009, 10:57
тут все про тумби Амоно http://amania.110mb.com/Chapters/Tech/diy-stand.html
і креслення тумб http://amania.110mb.com/Download/ada_stand.PDF
Охват Марьян
14.05.2010, 18:55
Потібно склеєть акваріум 120х80х50(висота) без ребер жосткості і перемичок. Зовнішній об"єм 480л. Яка товщина скла потрібна для виготовлення такого акваріума ?
Без проблем друзі, такий акваріум можна робити навіть зі скла 10 мм без ребер , хоча особисто від себе рекомендую зробити з 12 мм, якщо є питання дзвоніть поговоримо :)
Охват Марьян
16.05.2010, 01:05
Яка товщина скла потрібна для виготовлення такого акваріума ?Ще будуть поради, чи всі солідарні з Грішою ?
Доброго дня.
Я так розумію що Ви хочете акваріум-ширму, тобто максимальної довжини і висоти при мінімальній ширині? Хочу попередити, що у такому акваріумі буде досить важко підтримувати біологічний баланс, вирощувати рослини і утримувати риб. Треба буде робити максимальну проточність (що, в принципі, досить просто зробити з сучасним обладнанням), кілька точок аерації і обов'язково треба врахувати, що при висоті водяного стовпа більше 50 сантиметрів буде дуже важко вирішити проблему з освітленням (звичайно якщо Ви збираєтеся вирощувати рослини).
З свого досвіду знаю що найкращими пропорціями є, так званий, акваріум-корито коли при великій довжині є досить велика ширина і мала висота. Сам експлуатую кілька акваріумів розмірами 120 * 50 * 30 (висота) і дуже ними задоволений. У Вашому випадку я би зробив такі пропорції: довжину біля 150-170 і більше, ширину 60-70 (головне щоб рука вільно діставала до нижнього кутка задньої стінки) і висота не більше 50 ( що при шарі грунту мінімум 5 сантиметрів, дасть стовп води біля 45). Для цього необхідно буде скло товщиною 10 мм, по одному ребру жорсткості по передній і задній стінках і 2-3 перемички між передньою і задньою стінкою. На рахунок ребер жорсткості і перемичок вважаю що краще перестрахуватися, ніж потім думати як вклеїти їх у вже існуючий акваріум з водою, рослинами і рибами.
Удачі Вам!
На акву 1200х800х500(в)мм скла товщиною 10 мм цілком достатньо, при умові додавання в верхній частині ребер жорсткості (ребер цілком достатньо товщиною 5мм) добре прикріплені до стінки. Аква може бути і без ребер, правда вам буде лячно на нього дивитися - занадто велика буде деформація, так що я б рекомендував вам ребра 800х30х5 мм. Саме головне це кутові шви в верхній частині акви, оскільки знизу деформацію буде витримувати частково дно (кутові шви і стінки кріпляться до дна), а зверху деформацію стінок втримують лише ребра жорсткості. Ну і кутові шви, які не дають розійтися стінкам.
Я так розумію що Ви хочете акваріум-ширму, тобто максимальної довжини і висоти при мінімальній ширині? ...
Там ніби було вказано висота 50 см, яка ширма?
Тра - 12 мм, десять буде трохи дути без ребер жорсткості.
Там ніби було вказано висота 50 см, яка ширма?
Тра - 12 мм, десять буде трохи дути без ребер жорсткості.
Шановний, ширма - це значить лише що висота у півтори - два рази більша від ширини (незалежно 50 см чи більше - менше). По крайній мірі я зрозумів з опису автора теми, що його лімітує саме ширина, бо інакше немає навіть чого згадувати про нішу аж у 10 сантиметрів.
А 12 мм скло це зайва вага і кошти, дешевше і безпечніше зробити ребра жорсткості.
Leo N, ви просто не додивилися до кінця тему. Дописи ідуть ось про це:
Потібно склеєть акваріум 120х80х50(висота) без ребер жосткості і перемичок. Зовнішній об"єм 480л. Яка товщина скла потрібна для виготовлення такого акваріума ?
пост 26
Власне я орієнтувався лише на дописи від aser, як автора теми, то ж вважаю що він би мав втрутитися і розвіяти всі наші сумніви, а то виглядає на те що його це питання вже не цікавить :eek:
Охват Марьян
18.05.2010, 00:08
скла товщиною 10 мм цілком достатньо, при умові додавання в верхній частині ребер жорсткості Мене цікавить товщина скла саме без ребер жосткості і стяжок.
Leo N, це загальна тема. Асер просив один акваріум, а я прошу порахувати вже для іншого.
Всім привіт!!!
Я не профі в акваріумах,но аква в мене років 8 (склеів сам на 200 літ скло 7мм). Хочу склеіти ще один скло 10мм на 160х60(вис)х50(шир)
480літ... Питання у профісіоналів,запас прочності великій? і чи можна ще більше?
Дякую!!!!
скло 10мм на 160х60(вис)х50(шир)
З ребрами жорсткості піде, але краще навпаки висота 50, ширина 60, в плані перспективи простору буде краще.
Якщо без ребер жорсткості то тра грубше скло.
Довжина вибрана вдало, є лампи під цю довжину - 146 см, Т5, але для МГ то непринципово
При висоті 60 см краще МГ - коли плануєш садити рослинки. Тай обслуговувати троха геморно. Будуть танці з табуреткою якщо тумбочка буде висока.
Моя думка-якщо замовляєш акву відповідних розмірі у професіонала,то прислухайтесь до його порад,якщо клеїш сам-читай відповідну літературу,шукай в неті.А ця тема (це иоя особиста думка) несприймайте як образу-переливання з пустого в порожнє.
Моя думка-якщо замовляєш акву відповідних розмірі у професіонала,то прислухайтесь до його порад,якщо клеїш сам-читай відповідну літературу,шукай в неті.
У будь якому випадку треба прочитати відповідну літературу і, по можливості, поспілкуватися з незалежними експертами (у даному випадку з форумчанами, що мають досвід у виготовленні подібних акваріумів), щоб можна було проконтролювати професіонала, який робитиме Ваш акваріум.
А ця тема (це иоя особиста думка) несприймайте як образу-переливання з пустого в порожнє.
У чому справа :confused: не подобається тема - проходимо повз неї, не звертаючи на неї своєї уваги, не затрачуючи дорогоцінного часу і не додаючи пустого в порожнє.
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009