Показати повну версію : Аквакомпютер Aqua-controller 2 ( прибор для управления оборудованием аквариума )
Доброгочасу всім!!!!! Там на всяких форумах обговорюють тему аквакомпютера, є море дискусій але придумувати велосипед 2 раз це лишнє, ТОМУ ПРОПОНУЮ , зібрати дуже цікаву штуку !!!!
Докладний опис http://jusupoff.narod.ru/samodel/control_2.htm , инструкція http://jusupoff.narod.ru/AC02_Manual/AC02_Manual.htm
Колективне замовлення даного прибору тут !!! (http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=947)
В цій темі тільки обговорення аквакомпютера.
Короткий опис функцій даного девайсу:
Часы.
Два аналоговых входа. Один используется для измерения рН, второй универсальный. Напряжение на входе аналогово-цифровых преобразователей должно быть в пределах 0…2,5В, входное сопротивление универсального входа АЦП около 10 МОм.
4 канала управления устройствами (2 таймера, нагреватель, клапан СО2). Выход второго таймера может быть использован для управления устройствами от универсального аналогового входа. Выход ШИМ-сигнала для схемы управления ЭПРА с регулировкой яркости ламп (дополнительный 5-ый выход). Максимальная мощность на один канал зависит от типа используемых реле.
Два суточных таймера с дискретностью установки времени 5 минут.
Контроль рН с точностью не хуже +/- 0,02. Диапазон измерения рН от 2 до 12. Управление клапаном СО2. Установка требуемого значения рН с дискретностью 0,05.
Автоматическая калибровка РН-электрода по двум точкам (по умолчанию рН=7,00 и 4,00). В программе Aqua Control 2008 возможно изменение рН калибровочных растворов.
Поддержка цифрового датчика температуры (DS18B20). Измерение температуры в пределах 0…+85 градусов. Точность измерения определяется характеристиками датчика DS18B20 (0,50). Цифровая коррекция погрешности датчика в диапазоне -2,0…+2,0 град. Управление нагрузкой (обогревателем/охладителем). Отключение нагрузки при неисправности или отключении датчика.
Точность удержания значений РН, температуры определяется пользователем при настройке. Минимальный гистерезис для РН составляет 0,05, для температуры – 0,50С.
Управление выходами в ручном или автоматическом режиме в зависимости от программы управления.
Аккумулятор 3,6В - 60 мА*ч для работы МК при отключенном питании с контролем заряда и автоматической подзарядкой. Сохранение хода часов и полное слежение за программой таймера в течение 6-8 часов. Светодиодный индикатор состояния питания и режима сохранения энергии. Возможность (опционально) подключать дополнительный NI-MH аккумулятор 3,6В емкостью до 300-600 мА*ч.
Автоматическое сохранение в энергонезависимой памяти всех настроек (кроме хода часов) при полном отключении питания и разряде аккумулятора.
4 кнопки управления прибором. Программная защита от «дребезга» кнопок и нечеткого нажатия. В большинстве режимов при настройке на экране выводятся подсказки функционального назначения кнопок.
Повтор нажатия кнопки при удержании для комфортного программирования. Функция доступна в режимах, где требуется быстро изменить значение параметров.
Вывод информации на знакосинтезирующий ЖК-дисплей 16*2, интуитивно-понятный интерфейс. Светодиодная подсветка дисплея.
Цифровое управление контрастностью дисплея.
Оптическая развязка выходов центрального микроконтроллера и силового блока.
Связь с персональным компьютером через интерфейс RS232 (COM-порт) или через USB (опционально). Программа для управления контроллером для персонального компьютера AQUA CONTROL 2008, обеспечивающая дополнительные настройки и обновление прошивки контроллера через встроенный загрузчик.
Для питания прибора используется однополярный нестабилизированный источник питания 12В - 500 мА. Реальное энергопотребление прибора с релейным силовым блоком в пределах 300 мА.
Охват Марьян
29.03.2009, 14:25
а якщо компютер виходить із строя, що стається..........
Дуже слушне запитання:
є поняття нормально зариті і нормально відкриті контакти на реле тобто
у випадку фоксмажору, що птрібно ???
1 повітря -значить нормально замкнутий!!!!
2 світло тре вимкнути- значить ном відкритий
3 СО2 краще вимкнути значить ном відкритий
і так далі
ну тепер зрозуміло???
тобто впринципі при керуванні можна примусово вмикати або примусово вимикати от і нема ніяких проблем з надійністю :)
Охват Марьян
01.04.2009, 23:43
Мій погляд на цей прибор:
1. контроль темпиратури: при правильному використанні терморегулятора похибка може складати 0.5 - 1.5 С, ця похибка не є смертельною для риб (в природі такі перепади темпиратури навіть корисні) - тому дана функція компютера є непотрібною
2. контроль освітлення: компютер не передбачений на освітлення в режимі " ступеневе освітлення", також якщо потрібно увімкнути світло (коли воно вже вимкнуте) потрібно користуватись меню і збивати попередні налаштування.
3. контроль рН: контроль здійснюється на рівні показників рН і подача Со2 на ніч не вимикається.
Також слід врахувати що ПЗ не є ліцензійним і фактор його неправильного встановлення на прилад. Тобто ми платимо 400-500грн за таймер світла.
ІМХО світло і Со2 повинно вмикатись одним таймером одночасно, тому для цього достатньо електронного таймера за 45-100грн. з власним ПЗ і з мінімальним ризиком поломки.
Контроль тумпературиі освітлення - можна і самому, а от pH: тести дорогі і не всі точні!
Є ідея і можливості(вчуся на факультеті електроніки, є знайомий який спеціалізується на програмуванні мікроконтролерів) створення системи автозаміни води, контролю за температурою, PH, світлом і СО2 установкою. Хотілося б налагодити комерційне виробництво таких систем (для різних видів акваріума з різною функціональністю). Питання:
1.Якими якостями така система має володіти.
2.Чи користувалася б вона популярністю
3.Яка ціна, на вашу думку, має бути повноцінної системи з мікроконтролером всіма датчиками, помпами, електромагнітними клапанами,...(маю на увазі скільки б ви заплатили за таку систему)
Плюс шукається можливість виготовлення вяких скляних прибамбасів (ліліпайпів, лічильників бульбашок , СО2 дифузорів). До цих продуктів питання аналогічні(чи варто починати, і хто скільки за таке згоден платити)
Терлецький Дмитро
02.12.2010, 18:27
Така система б дозволила, значно спростити доглят за акваріумами, її можна робити тільки під індивідуальне замовлення.
відповіді:
1) Система має підключатися до компютера через USB 2.0 щоб за допомогою програми здійснювати настройку всіх параметрів і вести журнал подій. Вона повинна бути надійною і з гарантією виробника. Потрібний допоміжний сервіс по встановленню, гарантійному і післягарантійному обслуговуванні.
2)Можливо більший попит на такі установки буде за кордоном.
3) важко відповісти.
1) Система має підключатися до компютера через USB 2.0 щоб за допомогою програми здійснювати настройку всіх параметрів і вести журнал подій. Вона повинна бути надійною і з гарантією виробника. Потрібний допоміжний сервіс по встановленню, гарантійному і післягарантійному обслуговуванні.
Я думаю так само. Хочу для початку зробити таке для себе. Але З розробленим ПО і контролером гріх було б не попробувати продати комусь. Просто цікаво чи хтось хотів би собі таке заказати.
Терлецький Дмитро
02.12.2010, 18:42
Я думаю так само. Хочу для початку зробити таке для себе. Але З розробленим ПО і контролером гріх було б не попробувати продати комусь. Просто цікаво чи хтось хотів би собі таке заказати.
Яле такі речі потрібно спочатку запатентувати, а вже потім продавати.*THUMBS UP*
Навіщо, хай крадуть на здоровя
Петрович
02.12.2010, 19:53
Яле такі речі потрібно спочатку запатентувати, а вже потім продавати.*THUMBS UP*
Про такі речі треба спочатку почитати (інформації досить), потім спробувати зробити, а потім по Вашому тексту.
А ви думаєте що мені приснилось і я таке вирішив. Я досить почитав , а тепер думаю чи вигідно таке робити чи ні.(Вибачте може не правильно сприйняв критику)
Доброго дня
тема не нова, але актуальна.
Контролер Юсупова досить хороша штука. тільки потрібно доопрацювати.
На данний момент вже ним торгують готовий виріб приблизно 1000-1500 грн
Якшо робити самому виходить в половину дешевше, і надійніше.
В схемі багато недопрацьовано, даже з точки зору єлементарної єлектрики.
Шкода Адже люди впирались майже рік, а виготовили нічим не кращий прилад ніж сам Юсупов.
Ідею закинули, проєкт пустили накатом і взялись за інший. З іншими грошима 200-300уе
За такі гроші можна придбати вже готовий пристрій.
Контолер Юсупова перш за все привабив мене особисто своєю ціновою доступністью, а також функціональністю.
Хто щьо може сказати. Тільки по ділу.:)
А ви думаєте що мені приснилось і я таке вирішив. Я досить почитав , а тепер думаю чи вигідно таке робити чи ні.
Вигідно. якшо ціна не вилізе за межі розумного (межа 1000грн)
А надійність приладу буде не гірше ніж у хорошого Китаю.
1.Якими якостями така система має володіти.
1. Увімкнення і вимкнення освітлення (чи СО2) - не менше як десять споживачів. Бажано також не менше як по двох споживачах передбачити можливість ступінчатого (циклічного) включення - виключення (імітація сходу, полудня, хмарності і заходу сонця)
2. Терморегуляція з подвійним захистом (два термодатчики, один такий що регулюється, інший виставлений на постійну температуру 32 градуси за Цельсієм, як запобіжник) - не менше десяти обігрівачів.
3. Підключення до комп’ютера можливе, але необхідно щоб був і автономний режим, щоб усі налагодження можна було виконувати своїм блоком управління (по прикладу телефонів з АОН, бо не всі мають можливість виділити для таких цілей окремий комп).
4. Мінімальна гарантія, ну хоча б шість місяців і можливість ремонту, на випадок якщо вийде з ладу.
2.Чи користувалася б вона популярністю
Для цього треба провести окреме маркетингове дослідження. Попит на такого типу речі можливий лише у тому випадку, коли буде якась відносна економічна стабільність у нашій державі. Від себе додам що за останніх шість місяців попит на акваріумне обладнання, корми і риб значно впав, порівняно з аналогічним періодом минулого року (моя власна оцінка по конкретних торгових точках, у конкретних містах).
3.Яка ціна, на вашу думку, має бути повноцінної системи з мікроконтролером всіма датчиками, помпами, електромагнітними клапанами,...(маю на увазі скільки б ви заплатили за таку систему)
На сам мікроконтролер, з цифровою індикацією усіх режимів, мінімальною клавіатурою і датчиками температури я згоден потратити 500 - 700 грн. Загалом усім зрозуміло що чим нижча буде ціна - тим вищий буде попит.
Помпи та електромагнітні клапани - досить специфічна і індивідуальна річ, тому вважаю що вони не повинні іти у комплекті. Треба лише передбачити можливість управління ними.
P.S. Може щось і пропустив у цьому переліку. Доповніть.
Может стоит применить 8-ми канальный микропроцессорный таймер, термостат, часы (http://www.masterkit.ru/main/set.php?code_id=200392)или использовать для базы, вот такой модуль - Материнская плата с встроенным ЖКИ, кнопками управления, звуковым излучателем, интерфейсом RS485. Для установки модулей серии BASIC Pic (http://www.masterkit.ru/main/set.php?code_id=540227)
Leo, не поставлю собі контроллера такого типу з дуже простої причини. При ймовірному виході його з ладу чи програмному збої накриються мідним тазом температурні, світлові і інші режими у всіх аквах одночасно ! Я не бачу доцільності заміняти звиклий нагрівач чи таймер на такий пристрій. Якісні температурні датчики не є дешевими, і щоб система була надійною вона теж не може бути дешевою. Датчики РН , і т.п. зроблять ціну взагалі малодоступною. З моєї точки зору (в минулому проектанта серйозної електроніки) це радіоаматорство в поганому розумінні цього слова.
Leo, не поставлю собі контроллера такого типу з дуже простої причини. При ймовірному виході його з ладу чи програмному збої накриються мідним тазом температурні, світлові і інші режими у всіх аквах одночасно ! Я не бачу доцільності заміняти звиклий нагрівач чи таймер на такий пристрій. Якісні температурні датчики не є дешевими, і щоб система була надійною вона теж не може бути дешевою. Датчики РН , і т.п. зроблять ціну взагалі малодоступною. З моєї точки зору (в минулому проектанта серйозної електроніки) це радіоаматорство в поганому розумінні цього слова.
Ну вирубився прилад і шо відєднав, підключив до розетки акву і все.
А якшо нікого не буде вдома а вцей час вимкнуть світло....
Акві все одно чи контролер здох, чи стовпи поламали, чи запобіжники в квартирі вибило.
Результат один.
підключив до розетки акву
тобто тримаєм в запасі нагрівач з терморегуляторм, таймер і т.д.:D
Переглядав колись такі теми на форумах східних сусідів - технічної революції в акваріумістиці такий прилад у них не зробив. Малоймовірно, що це станеться на цьому форумі.
Valjoha напишіть хоча би, як виглядатиме алгоритм регулювання температури для початку. Поки що - товчем воду в ступі.
Переглядав колись такі теми на форумах східних сусідів - технічної революції в акваріумістиці такий прилад у них не зробив. Малоймовірно, що це станеться на цьому форумі.
Valjoha напишіть хоча би, як виглядатиме алгоритм регулювання температури для початку. Поки що - товчем воду в ступі.
Нагрівач з терморегулятором є у всіх. чи може у вас інший?
А продублювати його незашкодить.
Чи ви важаете щьо китайський нагрівач досить надійна штукенція:D
Ви помиляетесь.
Контролер це просто пристрій який вмикаеться між аквою і розеткою:D
і просто дублюе роботу систем. Виконуючи деяку роботу краще ніж людина.
В мене особисто стоїть контролер Юсупова. на вісім каналів. http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=34275
в своєму аквагосподарстві я реалізував поступове ввімкнення світла, а також вимкнення. Перевірка рН, показник температури надворі і в кімнаті. календар.
Контроль температури я залишив на Китайський нагрівач:)
Дуже зручно я вам скажу. мене будить не будильник а світло в аквах яке вмикаеться поступово.
І також поступово гасне.
І шо ви думаете я став меньше приділяти уваги акваріумам зовсім ні.
Поки акваси поступово включаються я поступово встаю (люблю поніжитись в постілі) роблю каву.....
А потім десь за пів години "сходу сонця" в акваріумах пью каву, годую рибу, де-шо поправляю, дивлюсь яка температура надворі (як вдягнутись). яка температура в кімнаті (вартуе протопити піч чи ні)
І ніякої революціі від контролера не чекаю. Просто це ЗРУЧНО:)
А тапер рахуйте таймер в Епіцентрі коштує 87грн.
Три групи ламп в одному аквасі шоб реалізувати "схід захід сонця" потрібно три штуки 261грн.
немає температури, контролю рН, і дуже маленький дисплейчик, до якого ще приглядатись потрібно.
Контролер якшо зробити самому вийде 500-700грн. залежить від того які комплектуючі. один датчик температури 30грн (не сильно дорожче ХОРОШОГО термометра) бажаете сім датчиків, десять, двадцять. будьласка.
Єлектрод рН від 180-800грн у мене 203грн працює.
Leo, З моєї точки зору (в минулому проектанта серйозної електроніки) це радіоаматорство в поганому розумінні цього слова.
А шо нам залишається крім аматорства.
Ви в минулому проектант Де зараз наша промисловість?
Де Амфітон, Лорта ДЕ?
Весь світ заполониль китайські товари.
Раніш радіомайстерні працювали. А тепер легше викинути і придбати інший телевізор чи приймач.
А якшо хтось шось і робить то хоче обовьязково зробити собі зарплатню за місяць як мінімум. відбити прилад і інстумент.
Собівартість плати контролера юсупова 25-35грн.
я її придбав за 300грн. І в результаті потрібно доробляти її всерівно.
Я вже мовчу про розводку плати.
Є вихід роби сам. ЛУТ або макетка.
Або замов професіоналам.
Аматорство, це майже єдине шо нам залишається. В ХОРОШОМУ розумінні цього слова.
Повторюсь акві всеодно чи запобіжники вибило чи контролер здох
Кінець один:(
Вам питання в вашому аквасі ніколи терморегулятор нагрівача не клинив?
А це досить часте явище.
Вихід є тут також підібрати грілку відносно обєму вашого акваріума по мізеру. без запасу. тоді хоч би шо, юшки небуде.
Аматорство, це майже єдине шо нам залишається згоден, я тільки за, якщо хтось щось зробить своїми руками і розкаже про це на форумі. Нехай автор теми щось для початку зробить. А хороша річ знайде послідовників. А то виглядає, що тема ним відкрита, щоб на цьому заробити.
Ви в минулому проектант - так. Старший науковий співробітник (80 - 91 роки), і мені не соромно за свої розробки. Ще тоді якось зробив собі безконтактний терморегулятор для акваріума, котрий не підводив ні разу.
ArturS, ви зробили для себе зручну річ, однак не факт, що вона буде зручна іншим. І далеко не кожен зможе собі це сам реалізувати
Де Амфітон а це яскравий приклад поганого аматорства. Дехто купував підсилювачі з акустикою Sansui, а підсилювач продавав за копійки :)
Автор теми студент, який вчиться і вже шукає змогу заробити на прожиття, навчання.
Зароботи хоче своєю спеціальністю і це добре.
було б гірше акби вчився на факультеті єлектроніки, а заробляв наприклад торгівлею кросівок.
Щьо досить часто внас і відбувається.
Ось Ви старший науковий співробітник. На сьогодні чим займаетесь.
Якшо це ваша пряма робота, розробляти пристрої.
чому Вам не прийшла до голови геніально проста ідея розробити, надійний, єкономічний, .... пристрій.
Порадувати споживача українським, дешевим,....пристроем.
Візьміться, покажіть нащьо здатен спеціаліст.
Може Вам такий пристрій і непотрібний, а іншим так. І навіть дуже.
Думаю Багато хто буде вдячний.І не тільки на словах.
На сьогодні чим займаетесь займаюсь, як не сумно, тим, що наразі приносить гроші в сімю :)
Але давайте послухаємо автора теми ...
пропал человек, совсем пропал......
напевно вчиться.
Охват Марьян
13.12.2010, 14:50
Тут у темі http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=968 це питання вже обговорювалось, як зібрати таку штуку і чи вона потрібна. Мож бачення викладене у цьому дописі - http://aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=10470&postcount=5
може ці теми варто обєднати ?
Вибачте що закинув тему, але я створив її для того щоб подивитися чи потрібно таке комусь і хто скільки згоден заплатити за таке. Може хтось скаже що я хочу заробити, але пробачте я вкладу в це свій час, фінанси і тд. В мене і в мого друга з яким будемо пробувати робити зараз сесія, а десь в кінці січня ми вже візьмемося за реалізацію цієї ідеї. А зараз просто вивчаю теорію і досвід других людей.
Вибачте що закинув тему, але я створив її для того щоб подивитися чи потрібно таке комусь і хто скільки згоден заплатити за таке. Може хтось скаже що я хочу заробити, але пробачте я вкладу в це свій час, фінанси і тд. В мене і в мого друга з яким будемо пробувати робити зараз сесія, а десь в кінці січня ми вже візьмемося за реалізацію цієї ідеї. А зараз просто вивчаю теорію і досвід других людей.
Доброго дня.
Потрібно, ось на київському форумі розділ.
http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=34275
тільки проєкт не довели до розуму і закинули.
за основу можна взяти контролер Юсупова.
Його можливості. Це мінімум. І зробити систему максимально стабільну.
Шоб небуло як у мене, зробив, віддав, і кожного місяця якийсь глюк чи поломка.
Хоча мій дома працюе пів року і уваги на обслуговування непотребує.
Повторю.
Ціна виробу повністю зібранного, готового до роботи неповинна бути більшою 700-1000грн
Різні датчики (рН температура...) в ціну не входять.
Можливо створити контролер, з функціями метеостанціі
Тиск атмосферний, вологість, ( з цими датчиками на 500грн дорожче)
Ці функціі можуть бути опційними. може комусь непотрібно.
Так-шо думайте.
Можливості Кон-ра Юсупова
Часы. Индикация времени, даты, дня недели.
* 8 каналов управления устройствами с выбором управления как вручную, так и автоматически (по программам таймера, термостата, рН-электрода и т.д.). Максимальная мощность на один канал зависит от типа используемых реле или симисторов и может достигать 2 кВт.
* 20 программ таймера с возможностью выбора канала нагрузки и программирования по дням недели.
* 4 программы секундного таймера от 1 до 999 сек. с выбором канала нагрузки для подключения дозаторов удобрений и других дозирующих устройств. Точность выдерживания интервалов не хуже 0,02 сек.
* Поддержка двух электродов рН и управление клапаном СО2. Точность измерения РН +/- 0,02.
* Настройка и калибровка электродов в цифровом виде по двум точкам (ввод поправочных коэффициентов).
* Поддержка 8 цифровых датчиков температуры (DS18B20) на одной 2-х или 3-х проводной шине. Измерение температуры в пределах -25…+85 градусов. Точность измерения 0,50. Возможность управления нагрузкой (обогревателем/охладителем) на любом из 8 каналов выхода. Прекращение выполнения программы термостата при неисправности датчика.
* Точность удержания значений РН, и температуры определяется пользователем при программировании. Минимальный гистерезис для РН составляет 0,05, для редокс-потенциала – 5 мВ, для температуры – 0,50С.
* Аккумулятор для работы МК с контролем заряда и автоматической подзарядкой. Сохранение хода часов и полное слежение за программами таймера в течение 6-8 часов.
* Автоматическое сохранение в энергонезависимой памяти всех настроек (кроме хода часов) при полном отключении питания и разряде аккумулятора.
* Клавиатура на 6 кнопок по типу "джойстика" – «вверх/вниз», «вправо/влево», «ОК» и кнопка «отмена». Может использоваться любая клавиатура с кнопками на замыкание, в том числе и с токопроводящей резиной сопротивлением до 500 Ом.
* Быстрый повтор кнопок при удержании для комфортного программирования. Функция доступна в режимах, где требуется быстро изменить значение параметров.
* Вывод информации на знакосинтезирующий ЖК-дисплей 20*4 с минимальными сокращениями, интуитивно-понятный интерфейс. Автоматическое управление подсветкой дисплея (работает со светодиодной подсветкой, максимальный ток – 50 мА).
* Связь с персональным компьютером по протоколу RS-232 (COM-порт) или USB. Дополнительное программное обеспечение для быстрого программирования таймеров, термостата, РН , синхронизации времени, полуавтоматической калибровки электродов и для настройки дополнительных функций (программа Aqua Control 2007).
* Функция слежения за отклонением показаний датчиков от среднего установленного значения со звуковым оповещением и индикацией аварийного датчика.
* Инвертирование выходов (для совместимости с некоторыми силовыми блоками)*
* 4 программы периодического таймера с включением каждый час и произвольным выбором минуты включения и выключения.
* два выхода с широтно-импульсной модуляцией сигнала (ШИМ) для управления ЭПРА с диммером или для плавной регулировки мощности вентилятора. Два варианта управления – по таймеру или от температурного датчика (функция работает для выходов Line 3 и Line 4).*
* Программная регулировка яркости подсветки монитора.*
* Запись показаний датчиков за прошедшие сутки с периодичностью один раз в час.*
http://aquacontrol.narod.ru/samodel/Aqua_1.htm
Valjoha.
якшо ще не пропало бажання, можна обговорити деякі граблі.
шоб не наступати знову:)
Кажу, зараз в мене сесія. Тому щось ні часу, ні особливого бажання немає. А десь в кінці січня візьмуся за це і тоді якщо будуть виникати якісь питання буду до Вас звертатися, якщо можна :).
десь в кінці січня візьмуся за це
хочеться вірити. Рекомендую не зациклюватись на СНГ проектах і почитати ось тут http://www.aquariumcontrollers.com/index.php
Рекомендую не зациклюватись на СНГ проектах і почитати ось тут
Монструальний проект, але згрубша всі потрібні функції закладені. Тобто підгрунтя для ескізу там можна почерпнути. Хоч в основі повинен бути інакший контролер, зв'язок теж не кабельний інакше там можна буде запутатися і "поламати ноги", думаю за основу потрібно брати щось на зразок "Розумний дім" купа дрібних контролерів під різні задачі, один центральний для керування рештою, кожен контролер повинен бути функціонально незалежним і дешевим але з опціями передачі даних і отримання команд по мережі в тому числі по мережі 220 В.
Тоді користувач зможе собі підібрати під свою задачу.
Ретельно потрібно проробити інтерфейсну частину. Задачі які вирішуються повинні бути не тільки акваріумні, наприклад поливання квітів, вмикання світла, підігрів кімнати, контроль опалення тощо.
А взагалі ескізний правильний проект це теж робота яка оплачується замовником:D.
Доброго дня
І про шо бесіда???????
Проект мертвий.
Прошло три місяці, жодного допису.
Кому це все потрібно?????????
Власне тому і мертвий, бо неможливо охопити все і зразу, а потрібно рухатися кусочками які легко реалізувати, але в ті кубики закласти необхідний функціонал для компонування їх у загальну систему.
Наприклад таймер і керування ним багато навантажень в різних місцях, то скільки дротів тра тянути в різні сторони і тд. ітп.
На Київському форумі проект теж помер, там нікого не слухали з зауваженнями а причина монстер який повинен робити все.
Доречі якщо взяти аквамедік то в них функціонал розмазаний по малих контролерах які компонуються у систему хоч і кривим способом.
А розмова до того щоб оживити тему, зрештою якийсь ескіз навіть уявної системи автоматичного регулювання не зашкодить. Дивуюся лише, що таке нікому не цікаво тому і не ділюся в повній мірі своїми ідеями.
Кому це все потрібно?????????
САМЕ ТАК
таке нікому не цікаво
Ось люди також розробляють, тільки дость довго
http://aquafun.com.ua/index.php?topic=1000.msg12271;topicseen#msg12271
Технические характеристики:
1) Корпус для крепления на DIN рейку;
2) Дисплей знакосинтезирующий 2-х строчный, 16 символов в строке;
3) Встроены часы реального времени DS1307;
4) Звуковая сигнализация;
5) Картридер для SD карты, запись мониторинга;
6) 12 каналов управления нагрузками;
7) Шина 1-Wire для подключения цифровых датчиков температуры. Пока максимум 4 датчика DS18B20, точность измерения 0.5 градуса;
8) 6 кнопок управления контроллером;
9) 12 таймеров, настраиваемых на любую нагрузку;
10) Подключения до 4-х схем измерения PH;
В параллельной версии контроллера, который будет называться AquaPC, будет возможность подключения радио модулей, как опция.
Функции будут изменяться и добавляться в процессе модернизации.
Фото и цены будут позже.
Власне тому і мертвий, бо неможливо охопити все і зразу, а потрібно рухатися кусочками які легко реалізувати, але в ті кубики закласти необхідний функціонал для компонування їх у загальну систему.
А не потрібно ВСЕ.
Наприклад особисто мені потрібно контролювати рН 2-4 електроди
Температуру, максимум чотири датчика, два досить.
Ну і вісім - дванадцять каналів силових.
І все.
А ще щьоб ціна не перевищювала 200уо. краще 1200-1500гривень.
Наприклад особисто мені потрібно контролювати рН 2-4 електроди
Температуру, максимум чотири датчика, два досить.
Ну і вісім - дванадцять каналів силових.
І все.
А ще щьоб ціна не перевищювала 200уо. краще 1200-1500гривень.
Що є цілком реально.
Єдине потрібно всі ці пристрої робити окремо, зв'язок даних вести по мережі 220 на частоті 115кГц, на вулицю ставиться диф фільтр, тобто зв'язок тільки по квартирі чи будинку.
На рахунок контролера рН то це будуть великі експлуатаційні затрати, давач рН коштує від 200 грн, а в акваріумі проживе стелю рік (водорості бактерії), якщо дуже добрі умови то зо два, хороші давачі коштують в межах 1000грн. Наскільки я розумію рН потрбний для контролю СО2, пропоную дешевший спосіб, а саме поставити чутливий до кольру фотодавач (6 грн плюс обвязка) на дробчекер, причому на відбите світло зовні акваріума а рН використовувати час від часу для калібрування фотодавача та в режимі зберігання, при цьому експлуатаційні затрати будуть в сотню разів меньші.
Хоч вважаю контроль СО2 зайвий при хорошій СО2 системі, такі тримав крутив в руках, плавне багатообертове регулювання з любою швидкістю бульок та відпрацьовує атмосферний тиск, тобто як виставив так і працює незважаючи ні на що.
А от спектрометр для тестів не зашкодить, подача добрив...
Питання в іншому, така задача одній людині майже не по зубах, хіба окремі вузли, потрібні колективні зусилля.
Зокрема мені потрібний безпорошковий саморобний тест на нітрати, хочу міряти коефіцієнт Нітрати-фосфати і відповідно автоматом давати добрива ті чи інші, макет механіки маю. Може хтось допоможе з тестами?
Grisha,
Як на рахунок Контолера?
Тема завмерла повнісьтю?
Чи буде якийсь движ?
7Andriy7
01.07.2011, 23:15
Зацікавився даною темою, чекаю оновлення ...:)
Зацікавився даною темою, чекаю оновлення ...:)
Доброго дня
А не ма шо чекати. Тема мертва .......
Глянь на Київському форумі, там декілька ЖИВИХ проєктів.
P.S.
http://www.aquaforum.ua/showthread.php?p=1507283#post1507283
http://www.aquaforum.ua/showthread.php?p=1512928#post1512928
http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=92570
................
Охват Марьян
05.07.2011, 17:11
Також на тому форумі є кілька тем, як такі "акваконтролери" виходили з ладу і купа грошей у вигляді риби, рослин, коралів зливались в унітаз. Своє бачення висказав тут - http://aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=10470&postcount=5 і не бачу наразі хоч одного нормального девайсу, щоб дійсно його оцінити.
Було лише багато теоретичної балаканини про аквакомпютери, ксенон та збагачені цеоліти - ні одного стабільного девайсу не застосовано на практиці.
Також на тому форумі є кілька тем, як такі "акваконтролери" виходили з ладу і купа грошей у вигляді риби, рослин, коралів зливались в унітаз.
Доброго дня.
Ну, незнаю. (скільки людей, стільки думок)
У кого як, У мене особисто, проблем з використанням, самого "глючного"
контроллера Юсупова, у власному виконанні, НЕ БУЛО.
Користуюсь більше року.
За цей час виготовив, і продав чотири штуки.
Все в нормі.
Користуватись. чи НІ, особисте діло. Мені подобається, комусь ні.
1)не бачу наразі хоч одного нормального девайсу, щоб дійсно його оцінити.
2)Було лише багато теоретичної балаканини про аквакомпютери
3)ні одного стабільного девайсу не застосовано на практиці.
1)АгА (так)
2)так
3)АГА
:)
Також на тому форумі є кілька тем, як такі "акваконтролери" виходили з ладу і купа грошей у вигляді риби, рослин, коралів зливались в унітаз.
А чи насправді, все було по причині виходу з ладу "акваконтролера" ???
Я думаю потрібно поцікавитись.:)
Не мені Вам, пояснювати щьо СТАБІЛЬНУ акву завалити досить важко.
Потрібен ЧАС.
Якшо людина думає щьо до акви можна НЕ "підходити" днями, то це не проблема акви, контроллера, нагрівача....
Це проблема в людині.
Я біля своїх двадцяти аквасів проводжу ДУЖЕ мало часу в день десь біля години.
Допомогає дружина, порається біля них як на городі.
Охват Марьян
06.07.2011, 19:59
Так, причиною були саме баги у роботі пристрою(харківські моделі). Море завалити досить легко. Якщо у вас є робочі варіанти, які не глючать, то створюйте тему продажі аквакомпютера, оголосіть ціну і можна вже буде про щось говорити та оцінювати.
......... то створюйте тему продажі аквакомпютера, оголосіть ціну і можна вже буде про щось говорити та оцінювати.
Доброго дня
І для чого воно мені???
Переконувати, умовляти.....
В мережі досить інформаціі щьоб люба людина знайшла те щьо для неї саме то.
Охват Марьян
07.07.2011, 17:58
За цей час виготовив, і продав чотири штуки.
Все в нормі.
створюйте тему продажі аквакомпютера, оголосіть цінуЯкщо ви маєте час, виготовляєте якісні системи контрою, системи Со2 то чому не хочете їх продавати на форумі. Я вважаю, що багатьом такі якісні речі, які працюють без збоїв потрібні і за розумну ціну готові їх придбати. Ми ж не просимо патентів і інструкцій на 10 мовах, а лише робочий пристрій *DRINK*
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009