Показати повну версію : Пробний нерест гурамі.
Вперше віднерестив гурамі голубого. Перших два дні кормив малька жовтком, поки розвів туфельку. З третього дня - туфелькою, з четвертого- нематодою. В тиждень почав давати рачків артемії. Та з восьмого дня замітив на мальках манку. Пролікував Костапуром половиною дози, втратив половину малечі. Після лікування підмінив воду відстояною десь шосту частину. День нормально, далі знов куча мертаих мальків. Заміти бактеріальне зараження на рибках. Лікую Мукапуром, але вже бачу, що скоро не буде кого лікувати. Хочу зараз знову віднерестити гурамі. Та перед цим прошу знатних форумчан дати порау як правильно доглядати малечу, щоб не було таких прикрих моментів. З повагою до хороших людей.
Охват Марьян
30.01.2008, 08:38
Заміти бактеріальне зараження
замітив на мальках манку
Як Ви визначали захворювання в перші дні життя?
Яка темпиратура в акваріумі була?
Наскільки стара вода була?
Також прочитайте книги "Золотая книга аквариумиста,СОВЕТЫ И РЕЦЕПТЫ (1), СОВЕТЫ И РЕЦЕПТЫ (2)" в темі "Акваріумна література"
Як Ви визначали захворювання в перші дні життя?
Яка темпиратура в акваріумі була?
Наскільки стара вода була?
Манку було видно на декільках мальках візуально та й перед тим я кинув ампулярії з акваріума в якому через день діагнастував манку, а бактеріальне - по ватним комкам на плавниках деяких мальків. Температура - 27"С, а вода 4/5 стара з акваріума, 1/5 - свіжо-відстояна.
Що запобігти неприємностям як всяка зараза обовязково добавайте антисептики, я лию синьку до насиченого синього кольору для риб і малька вана не шкідлива . І не лінуватися видаляти побілівшу ікру.
Хоча був випадок коли я побілілу ікру не забирав і вона стала стартом для розмноження іфузорії. Мальки жерли інфузорію до несхочу.
Не повторюйте таке. Вихід малька не значний.
Кожен нерестовик повинен мати своє устаткування (сачок, шланг і т. п.). Бажано не міняти параметри води під час нересту це впливає на вихід малька і на стать. В кожному акваріумі є мікроорганізми, які знаходяться в стані спокою і при попаданні в інше середовище вони можуть вийти з цього стану.
тернеция
08.04.2008, 19:32
а бактеріальне - по ватним комкам на плавниках деяких мальків.
Это не бактериальное , а грибковое заболевание - сапролегниоз. Хорошо лечится препаратом Трипафлавин-ультра.
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009