КПК

Показати повну версію : Сива вода після запуску

Тася
06.04.2009, 16:43
Акваріуму нашому 1,5 тиждні. Залили відстояної сихівської води, порадили, що краще таку ніж привозну, бо м"яка вода швидко цвіте.
Запустили рибку. Десь на 5 день її плавання вода почала сивіти. Нальоту на рибках нема, живі, активні з хорошим апетитом:)
Моя підозра на інфузорій, але в чому причина спалаху?
Ще один варіант - це непромите каміння. В магазині нас запевняли, що це спеціальне каміння, яке можна не промивати,але воно відразу дало білий наліт на поверхні води.
Порадьте як встановити причину помутніння, чим зарадити. Чи можна в такому випадку поміняти 30л води?:confused:

kelast
06.04.2009, 16:52
Ну особисто я своє каміння завжди промиваю . Останній раз я взяв крихту мармуру так от я її промивав разів 10 перед тим як закинув і всеодно вона мені дала білий пил але він через 3 дні нормальної роботи фільтра пройшов. Доречі який в вас фільтр, бо якщо стандартний внутрішній він може не затримувати дрібну фракцію тому рекомендую ставити поролонову губку і швидкість збавляти до мінімуму

avgust
06.04.2009, 16:54
Каміння дістати , промити і прокип'ятити. Воду потім можна замінити на свіжу якщо є можливість .

kelast
06.04.2009, 17:06
Я думаю що кипятити не обовязково але щоб виключити всі варіанти то можна

Тася
06.04.2009, 17:06
внутренний Aquael FAN 2 Plus але сьогодні зайшла в магазин і придбала Турбо Фільтр АкваЕль 650 (з гупками і біологічно-хімічною вкладкою). Але не хочу міняти поки не висню причину "сивини"

kelast
06.04.2009, 17:09
Купи ще губку але сіру вона коштує біля 10 грн і далі на Aquael FAN 2 Plus зніми колбу з фільтра і націпи губку і скрути швидкість на половину і за пару днів дивись ефект

navy
06.04.2009, 17:11
Бактеріальний спалах,це звичайне явище в "свіжих" акваріумах.Проходить сам пособі за 3-5 діб.Для прискорення процесу можно виключити світло,та не годувати рибу.

kelast
06.04.2009, 17:38
Все добре але спалах відбувається зазвичай на 2- 3 день а тут через 5 і досить довго тримається . тому думаю треба модернізувати фільтр і рибасів на дієту на пару днів можливо додати біокультуру

Тася
06.04.2009, 17:46
... тому думаю треба модернізувати фільтр і рибасів на дієту на пару днів можливо додати біокультуру

А можна конкретизувати яку саме, в яких дозах і після чи до процедур зі світлом і дієтами?*DASH*

kelast
06.04.2009, 18:12
В цій темі гарно описано про фільтри http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=123 далі включаєш фільтр садиш рибосів на дієту щоб менше гадили на половину при цьому зменши світловий день можеш дати біокультуру вона має пришвидшити процес формування біобалансу в аквасі, особисто я її не використовую

Tarik_Nikita
06.04.2009, 18:15
А можна конкретизувати яку саме, в яких дозах і після чи до процедур зі світлом і дієтами?*DASH*

акваріум "свіжий" , так-що поки світло і дієта Вам підійде + підміна води 20% через день.

PARTAGAS
06.04.2009, 19:01
акваріум "свіжий" , так-що поки світло і дієта Вам підійде + підміна води 20% через день.

а підміна 20% води не буде стимулювати новий спалах бактерій , я не підміняв би воду днів 4-5 ..чи можливо я помиляюсь ?:(

V.PooH
06.04.2009, 19:54
Не хвилюйтесь,нічого не кипятіть і не підмінюйте воду допоки вона не стане прозора. Це абсолютно нормальна ситуція на стадії формування біологічної рівноваги, максимум що можете зробити, так це додати "старої" води із уже діючого акваріуму.

Тася
06.04.2009, 23:09
Почнемо з того, що поміняємо фільтр на рекомендований, зробимо рибкам "темну" і посадимо на дієту. Якщо за 4-5 днів ситуація не покращиться, будемо проводити більш жорсткі заходи.
Всім дякую за допомогу!:)

V.PooH
07.04.2009, 02:47
зробимо рибкам "темну" і посадимо на дієту.

не варто цього робити

Охват Марьян
07.04.2009, 09:29
внутренний Aquael FAN 2 Plus але сьогодні зайшла в магазин і придбала Турбо Фільтр АкваЕль 650 (з гупками і біологічно-хімічною вкладкою). Але не хочу міняти поки не висню причину "сивини" Саме просте це перезапустити акваріум. Це скоріш за все не є бактеріями, а мікропилюю, яка утворилась через тертя каміння в упаковці. Ця сивина, при будь якому фільтруванні залишиться в акваріумі до 7-10 днів. Тому є два варіанти:
1.перезапуск
2.неміняти воду поки все не внормується, тільки очистка фільтра кожні 3 дні.

Тася
13.04.2009, 11:48
Саме просте це перезапустити акваріум. Це скоріш за все не є бактеріями, а мікропилюю, яка утворилась через тертя каміння в упаковці. Ця сивина, при будь якому фільтруванні залишиться в акваріумі до 7-10 днів. Тому є два варіанти:
1.перезапуск
2.неміняти воду поки все не внормується, тільки очистка фільтра кожні 3 дні.

Темрявою рибок таки не мордували. Зачекали кілька днів, але вода не змінилась і цеї суботи з друзями перезапустили акваріум. На дні виявилось стільки білого пилу, що відповідь на наше запитання "що ж з нашим акваріумом" знайшлась сама по-собі. Дякую,Мар"ян, ви були праві:)
Друзі привезли 20л води зі свого акваріуму, щоб пришвидшити формування балансу, засадили відразу рослинки на спеціальні таблетки з добривом, докупили вуалевих сомиків і присосок для підтримання чистоти.
Але без втрат не обійшлось-меченосець вистрибнув і пішов шукати кращої долі в невідомому напрямку, ще досі не повернувся:'(
Вода прозора, рибки наче здорові:)
Дякую за поради!*ONE*

navy
13.04.2009, 22:23
Все добре ,що добре закінчується.Мої вітання.

kelast
13.04.2009, 23:29
Правільно сказати все добре, що добре починається ))

Мороз
23.05.2009, 21:58
І ми маємо проблему сивої води + рудий наліт на скелі, камінні, водорослях. Перезапустили акваріум. Вода знову помутніла.

kelast
23.05.2009, 22:02
І ми маємо проблему сивої води + рудий наліт на скелі, камінні, водорослях. Перезапустили акваріум. Вода знову помутніла.

Який грунт???

Мороз
23.05.2009, 22:08
щебень і білий дрібний

navy
23.05.2009, 22:25
Яке освітлення?Те ,що Ви перезапустили,то трохи зле.Тре дочекатись поки бактеріальний спалах сам пройде.А Ви користувались при запуску кодиціонерами для води?

Мороз
23.05.2009, 22:29
при перезапуску дали бактерії. За 2 тижні з'явився осод і помутніла вода. Сьогодні запустили присосок і додали бактерій. Перезапускали, бо всі рибки пішли спати, поки ми на тиждень їздили в гості. Що означає кондиціонер для води?

kelast
23.05.2009, 22:38
А скільки ви своїх рибок годуєте ?. Доречі які риби ?

navy
23.05.2009, 23:28
Є такі розчини,які дозволяють прискорити запуск акви.Це наприклад Sera aqutan та Sera nitrivec.Прочитайте про них.

Мороз
23.05.2009, 23:50
Запустили поки що тільки гупі. Годуємо зовсім трішечки 1 раз в день. Корм не встигає опуститися на дно

kelast
24.05.2009, 00:02
Який в вас фільтр ?

Охват Марьян
24.05.2009, 00:30
не додавайте в воду хімію !!!
для чого це робити? навіщо бактерії у свіжозапущеному акваріумі, це тільки шкодить йому , а не допомагає !!!
У вас проблема в неправильнозапущеному акваріумі і неправильній дієті, для отримання більш корисної відповіді в запитанні додавайте повний опис проблеми.

sasha421
24.05.2009, 10:55
Така проблема може виникати, коли риб в акваріумі забагато. В мене щось подібне було,вода мутніла,мала специфічний запах, риби викидались але коли трохи розселили риб, то вода перестала мутніти і все нормалізувалось.

Тася
25.05.2009, 10:13
з власного досвіду радила б при перезапуску в такому випадку не залишати в акваріумі нічого з попереднього: придбати нове каміння, нові декорації... або добряче все проварити (якщо ризикнете). Можна при запуску до води додати спеціального пом"якшувача, щоб швидше встановився баланс, або позичити 20л:) води з акваріуму друзів.
Також можна ще трошки почекати- сивина може за пару днів пропасти, або ж стане ще гірше...

Мороз
25.05.2009, 14:43
Фільтр китайський. На жаль, фірми не знаю. Води для підмвіни нема у кого взяти. Ніхто не має діючих акваріумів. А може бути проблева у воді? Знайомий з нашого міста теж недавно купив акваріум і має таку ж проблему.

Тася
25.05.2009, 15:07
Фільтр ( і його виробник), на мою думку, тут нідочого
Якшо вода наприклад Сихівська, то мені взагалі шкода рибу, яка в ній живе...Ми пробували з чоловіком відстоювати таку 4 дні і всерівно вона давала кольорову маслянисту плівку, бульбашки в собі мала, жовтуватий колір...словом картина неприємна. Закінчилось тим, шо привезли воду з району Генерала Чупринки і тепер що 2 тижні доводеться 30л довозити-зате водичка кришталева.
Якшо бажання бавитись з водою нема, додайте до води пом"якшувач- вода очиститься, важкі сполуки осядуть, встановиться корисний бактеріальний баланс...Є багато різної хімії, біокультур і т.д. але як свого часу мені мудро зауважили- добре те, що добре починається: чиста відстояна вода, чисте каміння і декорації-запорука здорового акваріуму.

Мороз
26.05.2009, 10:43
Дякую. У нашій воді багато вапна. Можливо, тому вона не підходить рибам?

Мороз
26.05.2009, 10:45
Ми теж добре промили каміння і декорації, але...

Тася
26.05.2009, 13:10
1) Звідки Ви берете воду і як її готуєте для акваріуму?
2) Що ви вже пробували робити, щоб очистити воду крім того, що перезапускали акваріум?
3) Помутніння з"являлось одразу чи за пару днів після запуску? Прогресує, чи тримається на одному рівні?

Я нещодавно до свого акваріуму додавала нове дрібне каміння на дно і кілька великих натуральних каменів знайдених на вулиці. Звичайно то все відмивалось і переварювалось. Вода суттєво посивіла, але очистилась за пару днів. Це нормальне явище.

Мороз
26.05.2009, 21:19
Воду беремо з крана і відстоюємо. Промили каміння, дали нове, прочисти фільтр і запустили бактерії. Помутніла за кілька днів.

Охват Марьян
26.05.2009, 23:49
ПРоблема у воді є досить частою. Сам стикаюсь постійно з цією проблемою, так як вода по всьому місті просто УЖАС !!!
Поки в акваріумі не влаштується рівновага, про прозору воду навіть можна і не мріяти :)

sasha421
28.05.2009, 21:56
А скільки у Вас риб в акваріумі (в прфілі не вказано). І чи є специфічний запах!!!

b_andriy
03.02.2012, 21:30
в мене тоже посивіла після 50% підміни, був взагалі ужас, фільтр почистив але всеодно ше сивовата, ніби хочеться очі протерти:)