Показати повну версію : Запотівання кришки світильника
Підскажіть будь-ласка що можна зробити щоб кришка не потіла? *DASH* В мене вона зроблена з дерева висотою 10см. від води до ламп також 10см. на ребра жорсткоті поставив скло в задній стінці два отвори, але все одно потіють. Що робити? Збільшити кількість отворів чи піднімати кришку (це недуже зручно і по вигляду не конче) ПІДКАЖІТЬ!:'(
В мене теж є одна аква з дерев"янною кришкою,але не збирається конденсат,томущо зробив хорошу вентіляцію.Тре проексперементувати .
В мене природівська кришка також запотівала поки я не залишив відкритим отвір для кормлення тепер з цим проблем немає. Так що я думаю що треба добавити отворів.
В мене та сама проблема з природою от починаю заглядатись на копьютерні кулери
Tarik_Nikita
07.04.2009, 11:31
В мене тоже була така проблема - вихід - збільшити кількість отворів.
Потіє переважно взимку (різниця кімнатної температури і води) та вночі - коли виключене світло.
Якщо є захисне шкло,то в принципі не повинен конденсат йти на кришку.Покажу свій варіант захисту від вологи:
Склеїв рамку з пластикових коробів(для проводки),наклеїв плівку(в яку квіти завертають),вона складається з двох частин,поставив на ребра жорсткості,працює,конденсату нема.Правий Navy-тре експериментувати,тим більше,що кришка у Вас саморобна,вона на мою думку дає більше можливостей для вдосконалення.
Tarik_Nikita
07.04.2009, 11:40
Плівка чи покривне скло це тоже вихід, але це досить серьозно заломлює світло :(
Плівка чи покривне скло це тоже вихід, але це досить серьозно заломлює світло :(
Тимбільше якщо воно запотівше...
Тимбільше якщо воно запотівше...
Зате лампи сухі зранку...:)Ми запропонували декілька варіантів із своїми плюсами,мінусами,хай людина вибирає що їй більше підходить.
Я вважаю що краще хай потіє скло яким накратий аквас і заломлюється світло чим мають іржавіти цоколя під лампи і який герметичний не був би патрон все одно волога в нього потрапить рано чи пізно
Якщо буде нормальна вентиляція нічього запотівати не буде. В мене окрім люмінісцентної лампи з вологостійкими патронами стоять ще дві енергозберігаючі в яких є отвори для вентиляції які я не закривав, але так як присутня нормальна вентиляція все сухе і лампи працюють безвідказно.
alcanpasha
28.04.2010, 11:14
У мене наразі ця ж сама проблема на порядку денному, навіть з відкритою кришкою для годівлі!/кришка штатна - природівська/ Поки-що нічого не робив, але вже конкретно вирішив: візьму мінімальний кулер від компа 40х40 і поставлю невеличкий трансформатор із змінною шкалою напруги 1,5v-12v, вріжу у задню стінку направивши повітряний відвід донизу, щоб світло не просвічувало на стіну.
Прорахував що 4,5-6v для нього буде цілком достатньо для того щоб там все продувати і бути безшумним.
надіюсь що у мене є однодумці і ще комусь такий варіант сподобається!
DonWinton
28.04.2010, 12:27
Хм, може я не зовсім зрозумів в чому суть проблеми? Ну запотіває кришка, а проблема у чому? Навіть якщо конденсат збирається на люмінісцентних лампах - хвилин через 10 після включення світильника він випаровується і ніяких проблем нема. Те саме стосується покривного скла - конденсат на ньому назбирується вночі коли світло вимкнено і зникає коли скло прогрівається від ламп.
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009