Львівський форум акваріумістів

Львівський форум акваріумістів (http://aquaforum.lviv.ua/forum/index.php)
-   Інше устаткування (http://aquaforum.lviv.ua/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Авто підміна води ... (http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=17364)

svidrak 26.02.2016 23:19

Авто підміна води ...
 
Привіт всім...
Розробляю собі аква контролер хочу автоматизувати все. Планую зробити авто підміни, а то втомився бігати носити воду.
Думаю зробити так, провести воду з ванної тонким 4 мм шлангом по плінтусу в кімнату, для зливу води зробити в сампі отвір і в стіні отвір пустити трубу в каналізацію. І це все керуватиметься контролером..

Як краще це зробити?
Хто що порадить? Яка проточність в трубки 4 мм буде?
Як краще зробити злив?

IS1971 27.02.2016 15:17

Відповідь: Авто підміна води ...
 
А сам процес догляду акви тебе вже не вставляє...

Володимир Романович 27.02.2016 15:59

Відповідь: Авто підміна води ...
 
[b]IS1971[/b], я давно звернув увагу на те, що наш юний друг більше цікавиться технічною стороною акваріумістики аніж біологічною:), але мене це питання теж цікавить:)
По темі - 4мм шланг дуже швидко заросте бактеріалкою - з крана не дистилят тече... ну і водогін + каналізація + контроллер - це практично протока получаєЦЦя

Rain 27.02.2016 17:39

Відповідь: Авто підміна води ...
 
[b]svidrak[/b], [URL="http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=17110"]цю тему[/URL] пробували читати?

svidrak 27.02.2016 21:47

Відповідь: Авто підміна води ...
 
[b]IS1971[/b], Мене вставляє)
Але кожен тиждень бігати носити відрами 200 літрів води мене вже не дуже вставляє...

[b]Володимир Романович[/b], Та я цікавлюсь усім)
Чим в мене погана біологічна частина?
Просто хочу контролер, наприклад кожен вечір годую рибу, треба зупиняти помпу течії лізти в тумбу виключати з розетки ,а так підійшов кнопку натиснув на 15 хв нема течії + компресор на ніч виключати освітлення итд.

Тому вирішив а чому не додати й підміни..
Трохи від протоки є різниця, в протоці вода весь час доливається свіжа, а тут я хочу щоб раз чи пару раз на тиждень клапан відкрився води літрів 100 залилось закрився ...
Просто дійсно муторно кожен раз розмотувати 15 метрів шлангу чи носити відрами щоб поміняти 100 150 літрів води.
Просто я люблю робити все своїми руками, хочу і блютуз і вай фай прикрутити до акваріума:))
Тоді 4 мм тонка? Яку трубку використати?

iqor 27.02.2016 22:01

Відповідь: Авто підміна води ...
 
[b]svidrak[/b], моя думка така.
звичайна металоспластикова труба 15мм, на зажими, що закручуються, на вході в акву кран...і каналізація на вулицю.просто , дешево, господар завжди контролює ситуацію. і взагалі немає чому ламатись...
плюс кожна "кнопка", чи будь-яка деталь, це плюс одна ймовірна поломка в майбутньому...

svidrak 27.02.2016 22:08

Відповідь: Авто підміна води ...
 
[b]iqor[/b], її не сховати в плінтус і не пустити під дверима хіба підлогу зривати, а це вже не комільфо тому що трубу треба через коридор тягнути...
Можна і в ручну кран дешевше ніж електро клапан , але це так бажання все автоматизувати.

iqor 27.02.2016 22:24

Відповідь: Авто підміна води ...
 
[QUOTE=svidrak;191588][b]iqor[/b], її не сховати в плінтус і не пустити під дверима хіба підлогу зривати, а це вже не комільфо тому що трубу треба через коридор тягнути...
Можна і в ручну кран дешевше ніж електро клапан , але це так бажання все автоматизувати.[/QUOTE]
..."если сильно захотеть....":)
в плінтус не сховати-тут згоден.але в багатьох , труби до опалення ідуть по верху стіни... а у Вас той кут , в кімнаті, так закладений, що трубу там точно ніхто не побачить....:)
двері можна обійти.як мінімум зняти налічник, і спробувати під ним.якщо там немає такого зазору, між одвірком і стіною, то зубильцем за 10 хвилин буде...
чомусь труби водогону ідуть мінімум 15-ка..це не я придумав...Ви склепаєте, якусь, вибачаюсь за слово, хрень:), на 4-6мм..., заліпашите її силіконом, чи чим там ще...а хто дасть гарантію, що воно витримає тиск води. а чи гідроудар в системі, особливо якщо водогін централізовний...
це не воду з сампа ганяти, там інколи і труби прориває...:)...зі стінкою 2-3мм.

ну. а відносно "автоматизування", то це Ваші справи, я просто сказав свою думку....:)

svidrak 27.02.2016 22:50

Відповідь: Авто підміна води ...
 
[b]iqor[/b], В мене від ванної до акви десь 12-14 метрів і це через коридор кухню і одну жилу кімнату з купою дверей, тягнути ще силіконовий шланг 4-10 мм куда не йшло, а трубу пп трохи проблематично буде..
Тиск в мене не великий в системі вода не централізована...
От тому я тут питаю, тому що не дуже в ці темі обізнаний, просто бачив в людей що вода підходить по трубці такій білі як в осмосі використовують до акви і в каналізацію також..

iqor 27.02.2016 23:07

Відповідь: Авто підміна води ...
 
[b]svidrak[/b], нащо вести з ванної, коли можна з кухні? то й пройти потрібно тільки один коридор.
можна вести силіконовою, але це потрібно бути впевненим, що система витримає...тут не порадить ніхто...

p.s.в телескоп ,на сонце, також можна дивитись...але тільки два рази....:D


Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 20:26.

Copyright © Львівський форум акваріумістів, 2007-2014р.
All rights reserved