|
Правила форуму !!! |
Громадські гурти | Баня | Галерея | Нагороди | ЧаПи | Учасники | Календар | Позначити усі розділи як прочитані |
Прісноводні акваріуми учасників форуму Обговорення, критика, фотографії, поради,рекомендації. |
![]() |
|
Параметри теми |
![]() |
#1 |
Активний учасник
Львів
Дописи: 416
Подякував(ла): 1.078
Подякували 668 разів в 200 дописах
Репутація: 924
|
![]()
Доброго дня, шановні форумчани! Нарешті наважилась запустити трохи більшу баночку, ніж мої 20-ти літражки з півнями
![]() В планах лабідохроміс еллоу, як основний вид, і може якийсь псевдотрофеус чи чорнополоса цихлазома (ще не вирішила, можливо почую якісь поради? ![]() Фільтр Акваєль фан 3 плюс (чи буде замало?) Додатковий компрессор китайський Нагрівач також китайський, 200w. Освітлення - ще не вирішила. Заставила чоловіка везти мене на Стрий, на пошуки скарбів) Я слабо уявляла шо саме я хочу, та і в породах підходящих до акви каменюк розбираюсь ще гірше, тому ми набрали повний багажник всього шо попадало до ока, мовляв "вдома розберемся")) Коротше вийшло шось таке: ![]() Так, ще в мене був вулкан який я дуже хотіла "ну хоч кудась" впихнути) Хотіла би почути вашу думку на рахунок каміння, чи воно підійде? На оцет не реагує, на магніт вроді тоже (але я не певна, бо не маю мощного магніту, на днях пошукаю) На деяких камінчиках є рудий наліт, і я вот не можу визначити чи то просто колір такий чи то можуть бути метали? І якшо всі мої каменюки чудом підійдуть, то який краще використати грунт і який фон?) Востаннє редагував Хелена: 29.11.2015 о 15:50.. |
![]() |
![]() |
Реклама |
|
![]() |
#3 |
Початківець
украина львовская обл. г. стрый
Дописи: 8
Подякував(ла): 122
Подякували 8 разів в 7 дописах
Репутація: 18
|
![]()
Доброго дня.Для вашого акваріуму всі каміння які на фото підійдуть.Нема потреби перевіряти щей магнітом.Так що сміло робіть композицію.З повагою Віталій.
|
![]() |
![]() |
Користувач подякував виталий 1973 за цей допис: | Хелена (29.11.2015) |
![]() |
#4 |
Люблю спілкуватись
Винники
Дописи: 878
Подякував(ла): 1.174
Подякували 2.151 разів в 571 дописах
Репутація: 2173
|
![]()
Малавійцям каміння по барабану, лиш би було їх багато. А грунт -пісок,чим дрібніший,тим краще. Для них то рай. Ну підміни води 20% в тиждень. І делікатеси(кабачок,огірок).
![]() |
#5 |
Живу на форумі
Закарпатська обл., Хустський р-н, с. Сокирниця
Дописи: 2.075
Подякував(ла): 2.596
Подякували 3.048 разів в 1.278 дописах
Репутація: 3450
|
![]()
Фільтра однозначно мало.
Коли будете відбирати каміння в акваріум, то раджу обирати каміння подібні фактурою, кольром, породою. Щоб не виглядало ніби вантажівка висипала.
![]() |
#6 |
Активний учасник
Львів
|
![]()
Пісок не хочу. Думаю чи світлий, чи темний, і чи обов"язково круглий?
Такий грунт підійде? Востаннє редагував Хелена: 29.11.2015 о 18:58.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Живу на форумі
|
![]()
Ні. Він дуже крупний. Малавійці полюбляють рити грунт: вони копають нори, підкопують каміння, чистять каміння і роблять дизайн, який подобається їм. Таким грунтом вони будуть ранитися. У моєму цихліднику був кварц 2-3 мм. Він нормальний для уже дорослих цихлід. Кварц не має гострих кутів і ним риба не раниться. Тому, якщо я б запускався тепер, то брав би фракцію 1-2мм. Таку фракцію рекомендую і Вам.
Перед установкою каміння не викидайте з уваги те, що малавійці ДУЖЕ сильно копають. Тому не будуйте високих гірок, не встановлюйте каміння близько біля скла. А особливо, не притуляйте каміння до скла. В моєму акваріумі були два великі камені десть по 25кг кожен. Навіть із-під таких велетнів риба примудрилася винести весь грунт і камені опинилися на склі.
![]() |
#8 |
Активний учасник
Львів
|
![]()
Ну я думала робити прям в акві якусь підкладку для каменю, ставити, а потім засипати грунт довкола, шоб уникнути викопування...?
А чому на скло спирати не можна, якшо воно буде міцно стояти? Чи все одно сильний тиск? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Живу на форумі
|
![]()
Тут не в тиску справа. Риба ОБОВ'ЯЗКОВО підкопає камінь. Його нахил може змінитися і таким чином вдаритися в скло і розбити його. Повірте, я вже цим шляхом пройшов.
Спочатку у мене було так: Після рекомендацій форумчан, стало так: Думаю різниця помітна. Згодом, коли риба все перекопала, стало так: При кожній підміні води доводилось грунт від переднього скала перекидувати під задню стінку, бо там його не було - було видно голе дно. А шар грунту по всьму дні з самого початку був одинаковий - десь 4-5см.
Ні з ким не сперечаюсь... Востаннє редагував KRustik: 29.11.2015 о 19:33.. |
![]() |
![]() |
![]() |
Закладки |
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1) | |
Параметри теми | |
|
|
![]() |
||||
Тема | Автор | Розділ | Відповідей | Останній допис |
Запуск 180л. Прошу допомоги!!! | KRustik | Для початківців на форумі | 506 | 05.10.2016 22:24 |
180л, для Нарцисів Танганьїки | Петрович | Прісноводні акваріуми учасників форуму | 46 | 03.02.2016 12:37 |
Освітлення для 180л. | avezzano | Освітлення | 18 | 18.04.2014 08:31 |
Старт моєї акви 180л | Віталій | Прісноводні акваріуми учасників форуму | 35 | 22.07.2010 22:27 |