|
Правила форуму !!! |
Громадські гурти | Баня | Галерея | Нагороди | ЧаПи | Учасники | Календар | Позначити усі розділи як прочитані |
Вода Вода, зворотній осмос, інші види очистки, параметри та їх корегування. |
![]() |
|
Параметри теми |
![]() |
#1 |
Початківець
Львівська обл.,с. Конопниця
Дописи: 38
Подякував(ла): 37
Подякували 41 разів в 13 дописах
Репутація: 51
|
![]()
Добрий день! Прошу порадити з вибором води. Живу за містом, воду беру зі свердловини. Акві 8 місяців. приблизно 2-3 місяці тому призупинився ріст рослин (добре ріс хіба яванський мох, анубіс та гігрофіла) і то на анубісі декілька старших листків завжди ніби мали сірий наліт), а згодом взагалі валіснерія потроху почала відмирати по одному листочку. Грунт оцетом перевіряв - не шипів. Вирішив перевірити параметри води зі свердловини, перевіряв Tetrою. Ось показники: Gh - 19, Kh - 13, Ph - 8,5. Після цього вирішив помякшувати воду шляхом вимороження. Залив протягом тижня десь 12 л талої води і в п`ятницю при сифонці ще 6л кипяченої. Міряв вчора показники в акві (Gh - 13, Kh - 9, Ph - 8). Сьогодні поміряв параметри води на роботі (працюю на Привокзальній): Gh - 11, Kh - 8, Ph - 7,5. Тепер думаю чи не простіше возити один раз на тиждень воду на підміну з міста (проблеми в тому немає бо постійно на машині) і не бавитися заморозками-кипяченням. Тільки от переживаю чинезабагато в міській воді всякої хімії. Що порадите?
Реклама |
|
![]() |
#2 |
Активний учасник
Івано-Франківська обл
Дописи: 260
Подякував(ла): 102
Подякували 362 разів в 137 дописах
Репутація: 378
|
![]()
з водопроводу вода має менший вміст нітратів і решта всякої біди ніж в свердлових, а щоб бути більш впевненішим добавляйте аквасейф або аналогічні препарати вибір на ринку досить великий препаратів які виводять з води важкі метали( принаймі так каже реклама) , і чесно кажучи менше мороки будете мати та і PH на роботі у вас кращий ( хоча питання спірне відносно мешканців які у вас живуть в акві )
Користувач подякував sonjax за цей допис: | karpatyfan (01.08.2012) |
![]() |
#3 |
Початківець
|
![]()
а ще забув сказати - в мене сусід займається вирощуванням квітів, тому думаю нітратів всяких лиє до шляку, і полюбому частина точно в моїй воді є. а на рахунок не дуже хочу присідати на хімарик
![]() Ще думаю придбати тест на нітрати - щоб бути повністю впевненим в виборі. А на рахунок РН - дійсно на роботі можна сказати оптимальний, та й інші показники теж. а що Ви мали на увазі під ? я щось не повністю знаю?
Хто знає мало і усвідомлює це, знає достатньо. Востаннє редагував karpatyfan: 01.08.2012 о 12:34.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Активний учасник
Івано-Франківська обл
Дописи: 260
Подякував(ла): 102
Подякували 362 разів в 137 дописах
Репутація: 378
|
![]()
karpatyfan, кожна риба має свої потреби при утриманні різні РН потрібні
Користувач подякував sonjax за цей допис: | karpatyfan (01.08.2012) |
![]() |
#5 |
Живу на форумі
Львів
Дописи: 5.001
Подякував(ла): 3.634
Подякували 15.624 разів в 4.154 дописах
Репутація: 15813
|
![]()
karpatyfan, стандартно в львівській воді нітратів дуже мало, хіба якісь аварійні ситуації. На Привокзальній вона ще й м'якша, порівняно з іншими районами міста. Я б на вашому місці возив. Літрів 20-25 не так вже й важко.
Користувач подякував Bobus за цей допис: | karpatyfan (01.08.2012) |
![]() |
#6 |
Початківець
|
![]()
А Ви це мали на увазі, я думав у Вас якісь конкретні поради на рахунок моїх мешканців
![]() Я теж так вирішив, тому 20л бочка вже стоїть наповнена водою ![]() До речі, чи можна відстоювати воду в пластмасовій тарі (в даному випадку в харчовій 20л бочці) чи краще використовувати емальований бак?
![]() |
#7 |
Активний учасник
Ровенская обл.
Дописи: 402
Подякував(ла): 795
Подякували 1.691 разів в 289 дописах
Репутація: 1602
|
![]() |
![]() |
![]() |
4 користувачів подякували FISHERMEN555: |
![]() |
Закладки |
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1) | |
Параметри теми | |
|
|
![]() |
||||
Тема | Автор | Розділ | Відповідей | Останній допис |
Допоможіть вибрати UPS | Охват Марьян | Інше устаткування | 34 | 17.11.2017 20:11 |
Допоможіть потестувати воду. | Rom | Вода | 5 | 31.07.2012 15:11 |
Які з тестів вибрати ? | sonjax | Вода | 45 | 29.07.2012 17:23 |
Допоможіть вибрати фільтр на 72л | Tysja | Фільтри, компресори, нагрівачі | 20 | 02.05.2012 23:23 |
Допоможіть побороти мутну воду ! | Ірена | Вода | 6 | 20.01.2010 18:57 |