|
Правила форуму !!! |
Громадські гурти | Баня | Галерея | Нагороди | ЧаПи | Учасники | Календар | Позначити усі розділи як прочитані |
Інше устаткування СО-установки, УФ-стерилізатори, автоматичні годівниці, автодолив, таймери, термометри, контролери і т. п. |
Результати опитування: Ви використовуєте балонну систему СО2? | |||
Так |
![]() ![]() ![]() ![]() |
26 | 54,17% |
Ні |
17 | 35,42% |
Користуюсь альтернативним генератором газу |
5 | 10,42% |
Опитування з кількома варіантами відповіді. Голосували: 48. Ви ще не голосували в цьому опитуванні |
![]() |
|
Параметри теми |
![]() |
#11 |
Початківець
Україна
Дописи: 24
Подякував(ла): 3
Подякували 42 разів в 20 дописах
Репутація: 52
|
![]()
При перенасыщении воздуха вдыхаемым углекислым газом,все описанные симптомы верны,НО,человек будет находится в сознании,т.е не будет признаков комы,шока,коллапса и человек соответственно предпримет меры для локализации утечки.Тахикордия и одышка не так страшны,как глубокая кома и необратимые процессы в организме при отравлении угарным газом.
Нерастворимая субстанция-карбоксигемоглобин,закупоривает мелкие сосуды,вызывая тотальную недостаточность(повторюсь,необратимую),в органах и тканях,и при этом бессознательный отход. Так что "не так страшен..."(по поводу СО2),но правила безопасности написаны по натуральным случаям и пренебрегать ими нельзя,так же как и ПДД написаны кровью. ![]() |
![]() |
![]() |
Користувач подякував Tres за цей допис: | KRustik (19.05.2015) |
Реклама |
|
![]() |
#12 |
Активний учасник
м. Жовква
Дописи: 395
Подякував(ла): 701
Подякували 672 разів в 201 дописах
Репутація: 683
|
![]()
KRustik, А самі перелити з 40л в 5л ніяк??
Перехідник не проблема знайти. В нас на торпедо по100грн. В мене як в1л прорвало вентель то голова зранку боліла. Якщо 40л в кімнаті вийде думаю не прокинетесь. Всеж таки газ. Востаннє редагував dido-pido: 19.05.2015 о 22:56.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Живу на форумі
Львів
Дописи: 5.001
Подякував(ла): 3.634
Подякували 15.624 разів в 4.154 дописах
Репутація: 15813
|
![]()
висота балону не більше 1,5м. Невже такий низький підвал ?
![]() |
#14 |
Живу на форумі
Закарпатська обл., Хустський р-н, с. Сокирниця
Дописи: 2.075
Подякував(ла): 2.596
Подякували 3.048 разів в 1.278 дописах
Репутація: 3450
|
![]()
При моєму зрості 171см я в повний зріст стати не можу.
![]() |
#15 |
Живу на форумі
Львів
|
![]()
Якщо ходите не згинаючи ніг в колінах, то півтора метра мало би бути. Я би запхав у підвал. А трубка, котра витримує 10 атм, коштує 10...12 грн\м. Навіщо хату перетворювати в склад.
![]() |
#16 | ||||
Живу на форумі
|
![]()
Вирішив прорахувати всі ризики і максимальну небезпеку з можливістю отруєння Со2 в конкретно моєму випадку.
Спочатку знайшов інформацію, щоб порахувати який об'єм в газоподібному стані займе 40л рідкого Со2. Цитата:
Потім взяв план будинку і порахував об'єм всього поверху де буде знаходитися балон. Вийшло 234м3. Змоделював ситуацію коли весь балон стравив у кімнаті. Вийшло, що 12,12м3 це 6,06% від 200м3 (брав 200, щоб перестрахуватись). Потім пошукав симтоми і наслідки отруєння СО2 при різних концентраціях. Тут дані розбігаються: Цитата:
Цитата:
Цитата:
З цього всього я зробив висновок, що в моєму випадку я можу не боятись. Така висока концентрація мені не загрожує. На це є декілька причин: 1. будинок у мене не герметичний; 2. сходи на мансардний поверх знаходяться в кімнаті де балон; 3. балон не завжди повний, а з кожним разом наповнюваність зменшується; 4. будинок провітрюється; 5. можливість повторення змодельованої мною ситуації низька.
![]() |
![]() |
#17 |
Живу на форумі
Львів
|
![]()
Ймовірність справді низька. Тільки у ваших розрахунках ви прийняли, що СО2 рівномірно перемішається з повітрям у кімнаті. Насправді внизу концентрація буде набагато вища, ніж вверху. Якщо вдома є домашні чотирилапі, то вони то ой як відчують.
![]() |
#18 |
Активний учасник
Львів -це місто де я зараз живу , Новий Розділ .
Дописи: 356
Подякував(ла): 766
Подякували 368 разів в 233 дописах
Репутація: 284
|
![]()
а чому ви площу поверху брали, а не кімнати ? я думаю, що в кімнаті є двері і вони зачиняються.Та і балон переважно прориває коли він повний. яб всетаки виносив балон хоча б на балкон.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Живу на форумі
|
![]()
Я це знаю. Але не подумав над цим. Як би там не було, це ще один пункт який знижує небезпеку отруєння: ми спимо не на підлозі. Чотирилапих в домі нема.
Я написав, що розрахунки для: На кімнатах двері є. Але вони всі постійно відкриті. + вихід на мансардний поверх також завжди відкритий. Нема балкону. Особисто я не боюсь того, що балон прорве. Це майже неможливо. Той відсоток ймовірності я для себе нівелюю. Тому виключаю таку можливість повністю. Я боюсь малих протічок газу через редуктор, фітінги, крани, зворотні клапани і іншу арматуру системи. Пишучи цей допис знайшов ще один пункт, який знижує небезпеку. Газ я даю лише тоді, коли горить світло. Відповідно з небезпечної арматури системи на ніч залишаються лише ЕМК та редуктор.
![]() |
#20 |
Засновник форуму
Львівська обл.
Дописи: 9.262
Подякував(ла): 5.826
Подякували 32.523 разів в 6.874 дописах
Репутація: 33512
|
![]()
Ніколи не можна бути у чомусь впевненим. Є купу різних причин, з чого може щось "рванути" , пропускати чи замкнути... Мав лише один прикрий випадок, коли серед ночі прорвало манометр, звук був такий, як від автоматної черги і тривав доти, поки не стравило весь газ через нього )))
Спати мені вже у ту ніч не хотілось більше (сусідів теж всіх побудило). В хаті більше не практикую після того випадку балонні системи, хоча на роботі їх постійно використовую. Мені цілком достатньо "бражки", яка виконує свої функції на 100% і є порівняно дешевшим варіантом за балонну Со2 систему. Якщо боятись лише того, що стравиться весь газ(ну не так вже він швидко і стравлюється, якщо не дотягнули), то можна поставити у кімнату датчик з пищавкою, яка Вас розбудить в такій ситуації.
![]() |
Закладки |
Мітки |
балон, балонна система со2, система со2, со2 |
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1) | |
Параметри теми | |
|
|
![]() |
||||
Тема | Автор | Розділ | Відповідей | Останній допис |
СО2 | Onix | Інше устаткування | 23 | 15.12.2014 12:57 |