|
Правила форуму !!! |
Громадські гурти | Баня | Галерея | Нагороди | ЧаПи | Учасники | Календар | Позначити усі розділи як прочитані |
Балачки Розділ в якому можна розмовляти на будь-які теми, неповязані з тематикою порталу, але в межах правил ! |
![]() |
|
Параметри теми |
![]() |
#1 |
Початківець
м.Хмельницький
Дописи: 20
Подякував(ла): 11
Подякували 158 разів в 18 дописах
Репутація: 169
|
![]()
Здрастуйте шановні форумчани.Недавно таки знайшов кілька годин на одне з улюблених занять. Поле яке тішить знахідками вже кілька років виявилося підготовлене до засіву, рівне як футбольне.На цей раз випало дві монетки і застібка. Перша з портретом - це так званий Антоніан Марка Антонія Гордиана (третього) імператора Римської імперії з 238 по 244 рік.нашої ери., друга півгріш Олександра Ягеллончика великого князя Литовського, короля Польщі (1492-1506 р), ну і третя знахідка дитяча застібка ( фібула) з солярними знаками так званої черняхівської культури яка існувала на територіях України, Молдавії та Румунії в II-IV віках.н.е.
Одне що подобається мені в цьому хобі це те що після кожної знахідки можна почитати і дізнатися багато цікавого, будь який предмет має свою історію. Сподіваюсь що серед форумчан також є ті хто захоплюється металопошуком і поділиться історіями про свої знахідки тим самим сприятиме вивченню історії свого краю. З повагою Юрій. |
![]() |
![]() |
Реклама |
|
![]() |
#2 |
Початківець
м.Хмельницький
|
![]()
Здрастуйте шановні форумчани, якщо говорити про пошуки монет та інших артефактів то відразу думають, що потрібний металошукач, а це не мала сума грошей. Я скажу що можна знайти не менш цікаві речі чисто візуально при цьому металошукач не допоможе так як вони не з металу та й люди тоді ще й не знали що це таке, просто потрібно дивитися під ноги. Одне з моїх захоплень це ще й полювання, доводиться багато ходити по полях, якщо шукаєш зайчика, а лежати він любить на зораному. У мене вже звичка дивитися під ноги і звертати увагу на незвичайні предмети. У моїй колекції є два найдавніших предмета які виготовила людина і користувалася ними у своєму житті, вік як визначили фахівці з музею їм від 6-ти до 12-ти тисяч років. Пропоную Вашій увазі стрілу кам'яну з кремнію а також серп кремнієвий (малий), спочатку думав що це ніж але фахівці сказали що робоча поверхня увігнута вона і гостріша. Тримаючи в руках перша думка про те скільки стародавній людині потрібно було праці терпіння та вміння щоб обробити камінь який і досі гострий. А може ми і не знаємо про ті технології обробітку,проте майстер залишив після себе пам'ять у вигляді таких виробів, на жаль це все що залишається.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Початківець
Львів
Дописи: 7
Подякував(ла): 39
Подякували 34 разів в 27 дописах
Репутація: 44
|
![]()
Вітаю колегу по хоббі! Мені вчора меньше пощастило, во полі знайшов тир 19 ст.
800.jpg |
![]() |
![]() |
Користувач подякував Pavlin за цей допис: | ЮВ. (29.09.2015) |
![]() |
#6 |
Живу на форумі
Львів, Варшавська
Дописи: 4.924
Подякував(ла): 15.428
Подякували 13.118 разів в 3.913 дописах
Репутація: 13445
|
![]()
БАРАКУДА, по крайній мірі топікстартер не вихваляється тим, що займається "чорною" археологією.
Чи вам треба пояснювати на пальцях різницю між тим, що знайдено під час пошуків в полі і цілеспрямованими розкопками в місцях бойових дій?
Користувач подякував Roman71 за цей допис: | ЮВ. (29.09.2015) |
![]() |
#7 |
Початківець
м.Хмельницький
|
![]()
Roman71,Сергій М дякую за розуміння.Мене на форум привело захоплення акваріумістикою, ще в 2010 році. Два роки назад я випадково натрапив на такий же допис на одному з форумів і з того часу, це стало також одним з моїх захоплень правда сезонним, взимі самі розумієте не пошукаєш, самий цікавий період, це весна- коли поля ще не засіяні і восени- коли зібрали врожай і поля вільні. Практично це мене і спонукало до створення теми, можливо прочитавши хтось теж "загориться" бажанням.З моєї сторони було б не дуже доречно виправдовуватися, але не стерплю скажу. Тут прозвучало з слів одного форумчанина "металошукач" як автомат чи граната. Скажу Вам так є мисливці, рибалки, а є браконьєри, але в одних і вдругих в руках знаряддя,думаю мене зрозуміли, як говориться серед нашого брата також трапляються люди з за яких і зявився термін "чорна археологія".
На мою думку я не роблю нічого протизаконного чи аморального. Хочу привести невеликий приклад, приблизно рік тому перевіряв одне з полів на якому раніше бачив кераміку (кусочки горшків глинянних) після пшениці по ньому вигулював великий трактор як говорять діскував (порушував історично-культурний шар землі) на якому з вигляду кераміки в минулому біля 2000 рокі тому вирувало життя. Окрім великої кількості металічного сміття(не повірите, але навіть в полях земля буквально засіяна на жаль сучасним металічним мотлохом, напевно немає і метра чистої від сигналу землі).Так от трапляється мені одна маленька(менше сантиметра), але цікава річ буквально спотворена часом,технікою. Прийшовши додому, відмивши, майстер провів певні реставраційні роботи і в прямому розумінні повернув до життя раніше втрачену так звану ароматницю вищезгаданої черняхівської культури яка існувала на територіях України, Молдавії та Румунії в II-IV ст.н.е.. Цьому виробу більше 1500 років і я один з тих, хто цю річ тримав в руках і думаю далеко не останній. Логічно було б на кінець написати, що здав до музею отримав розписку і так би мовити повернув памятку народу і тд.тп., вибачте, брехати не буду поки що не готовий. Долучаю фото до реставрації, реставровану та картинку жінок того періоду одній такій з них вона можливо і могла б належати. Дякую за увагу. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Учасник
Львів
Дописи: 131
Подякував(ла): 234
Подякували 143 разів в 59 дописах
Репутація: 128
|
![]()
а хто вихвалявся ?, не пригадую.
"різницю між тим, що знайдено під час пошуків в полі і цілеспрямованими розкопками" чи ви хочити сказати що "топікстартер" оті знахідки знайшов коли бульбу в себе на городі копав, випадково...для відома якщо розкопки проводяться без належної документації а знахідки не обліковані , описані і передані в музей це все вважается "чорною" археологією. Навіть якщо бульбу копали і щось знайшли цінне тре викликати відповідні органи щоб задокоментувати якщо по закону. Сергій М просто тут вже писала одна людина про свое захоплення у вільний час походити пошукаити , таке хоббі, так його модератори звинуватили в чорній археології тему закрили його довічно забанили... Востаннє редагував БАРАКУДА: 29.09.2015 о 19:58.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Активний учасник
...............
Дописи: 330
Подякував(ла): 203
Подякували 301 разів в 166 дописах
Репутація: 311
|
![]()
Я вважаю "чорною археологіею" розкопки(пошуки) задля виключно матеріальної вигоди, під замовлення, на продаж ....
Все решта в розумних межах та не порушуючи кордонів приватної власності - просто хоббі. Виключно моя думка. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||||
Живу на форумі
Львів, Варшавська
Дописи: 4.924
Подякував(ла): 15.428
Подякували 13.118 разів в 3.913 дописах
Репутація: 13445
|
![]() Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
![]() Коли з відома держави свідомо розорюються кургани чи старі городища про яке законодавство взагалі говориться?!?
![]() |
![]() |
Закладки |
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1) | |
Параметри теми | |
|
|
![]() |
||||
Тема | Автор | Розділ | Відповідей | Останній допис |
Пошуки кварцового піску | mavr | Виставки, конкурси та здибанки | 5 | 28.05.2010 06:04 |