|
Правила форуму !!! |
Громадські гурти | Баня | Галерея | Нагороди | ЧаПи | Учасники | Календар | Позначити усі розділи як прочитані |
Для початківців на форумі Розділ для створення тем початківцями форуму. Якщо не знайшли відповідного розділу - пишіть сюди. |
![]() |
|
Параметри теми |
![]() |
#11 |
Засновник форуму
Львів
Дописи: 293
Подякував(ла): 433
Подякували 764 разів в 193 дописах
Репутація: 1198
|
![]()
Можете розпочинати тему тут , буде цікаво спостерігати за стабілізацією Вашої акви
![]()
Реклама |
|
![]() |
#12 |
Початківець
Київ
Дописи: 3
Подякував(ла): 0
Подякували 6 разів в 3 дописах
Репутація: 16
|
![]()
Привіт
В акваріумній спаві я новачок Нещодавно у моїй сім'ї з'явилась золота рибка з так званим "кап'юшоном" схожим на малину, сподіваюсь ви мене зрозуміли У процесі транспортування і встановлення акваріуму я припустилась багатьох помилок, моя рибка захворіла, я не знаю як її врятувати Справа в тому, що і рибка і акваріум, камінці і штучна рослинка все купувалось в один день, як запевняли продавці, достатньо відстояти воду в акваріумі як мінімум 3 години (з голубенькими капельками, що очищають воду) і поселити туди рибку, занурити з кульочком для вирівнювання температури і з поступовим переміщенням рибки в акваріум Воду я відстоювала ніч, як мені здалося за ніч у рибки на плавничках з'явились поодинокі білі крапочки, ще поки вона перебувала у кульочку з водою з закачаним повітрям (продавець сказала, що рибка в кульчку може жити добу). Не пройшло і тижня як вдома акваріум, а стан рибки погіршується, вона покрилась пліснявою, потім попроступали кровоносні судинки, зараз рибка потемніла, в неї дуже знижена активність, практично весь час вона на одному місці, інколи поворухнеться Одразу ж по облаштуванню домівки акваріума, за рекомендацією продавця нагрівач налаштувала на температуру 25 градусів, коли стан рибки став погіршуватись, за порадами я підвищила температуру да 28 градусів та підсолила воду Щодо води, то за період одноденної відсутності вона набула жовтоватого відтінку та отримала характерний запах і рибці далеко не стало краще, за добу вона нічого не їла, корм розмокший на дні акваріуму Зараз я просто не знаю, що робити далі і чи є шанси ще врятувати рибку і чи доживе вона хоча б до ранку Якщо у вас є поради будь-ласка допоможіть мені Заздалегіть вдячна за ваші відгуки |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Засновник форуму
Львів (Симоненка-В.Великого)
Дописи: 9.212
Подякував(ла): 5.680
Подякували 32.553 разів в 6.889 дописах
Репутація: 33522
|
![]()
Вам потрібно підмінити воду на свіжу 30% (можна з-під крана але теплу), під час лікування рибку не годувати взагалі (від голоду вона не помре). Залити ліки згідно інструкції але дозу на 50% більшу.
Виберіть одне з лікарств яке буде в наявності: Антибакт Sera bactopur Tetra goldoomed
![]() |
#14 |
Початківець
Київ
|
![]()
Дякую вам Марьян за вашу допомогу, але нажаль рибка вночі загинула через мою незбалість і неграмотність у акваріумній справі
Рибка справді була досить симпатичною і шкода мені, що так сталось, для догляду за рибкою в мене зовсім не було знань Я хочу всеж таки привести свій акваріум до порядку і поселити там рибок. Порадьте будь ласка, як мені правильно це зробити, чи потрібно після хворої рибки дезинфікувати акваріум, чула що навіть камінці в акваріум радять прокип'ятити. Як довго потрібно відстоювати воду в акваріумі і після того запускати рибок? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Засновник форуму
|
![]()
Шкода рибку.
Перекипятити нічого не потрібно, якщо у акваріумі більше нема рибок просто витягніть все і промийте під прточною водою (без хімії). Залийте акваріум водою, поставте все як було і включіть нагрівач на 30 градусів. Через тиждень можете запускати рибок, день перед тим знизивши темпиратуру до 26 градусів ![]()
![]() |
#16 |
Початківець
Київ
|
![]()
Привіт
Дякую Марьян за ваші відгуки на допомогу початківцям Обо'язково зроблю все як потрібно Буду і в подальшому звертатись до вас за допомогою Всього найкращого вам ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Початківець
Полтава
Подякував(ла): 4
Подякували 3 разів в 2 дописах
Репутація: 13
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Засновник форуму
|
![]()
Мається на увазі відстоювання води і запуск акваріуму в один день.
Навіть коли вода відстояна, вона повина попрацювати в акваріумі (системі) хоча б 2 дні. Окрім риб, які люблять мягку воду - при підміні у 20% воду можна не відстоювати ( заливати лише теплою)
![]() |
#19 |
Початківець
Тернопіль
Дописи: 44
Подякував(ла): 41
Подякували 30 разів в 18 дописах
Репутація: 40
|
питання
Скільки барбусів можна вмістити в 20л? І які порадите рухливі рибки, які можна з барбусами тримати.
|
![]() |
![]() |
Користувач подякував Ванко за цей допис: | Міраж (09.06.2011) |
![]() |
#20 |
Акваріуміст
Киевская обл.
Дописи: 2.403
Подякував(ла): 3.369
Подякували 6.726 разів в 1.826 дописах
Репутація: 7141
|
![]()
В 20 л никакие барбусы жить не будут. Их держат стайкой 5-7 и больше штук. На такой объем можно держать 5 данио рерио - рыбка веселая и подвижная, или кардиналов.
Користувач подякував тернеция за цей допис: | Міраж (09.06.2011) |
![]() |
Закладки |
Мітки |
акваріум, запуск акваріума, організація акваріума, перший акваріум |
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1) | |
Параметри теми | |
|
|