![]() |
#21 |
Акваріуміст
м. Львів, Личаківський район
Дописи: 1.547
Подякував(ла): 1.562
Подякували 2.572 разів в 771 дописах
Репутація: 2608
|
![]()
Краб почне буянити ще й не так !
|
![]() |
#22 |
Супер-модератор
Львів
Дописи: 2.348
Подякував(ла): 3.696
Подякували 5.282 разів в 1.617 дописах
Репутація: 5403
|
![]()
Підтримую. Слимаки закінчаться
![]()
![]() |
#23 |
Активний учасник
Львів, Шевч.р-н.
Дописи: 321
Подякував(ла): 827
Подякували 782 разів в 205 дописах
Репутація: 792
|
![]()
Вже закінчились
![]() Вирішив таки відсадити краба. Готую для нього невеликий стакан на 3 літри (колись там жив півень) з пісочком і камінням. Хай там переставляє як йому подобається. Наскільки розумію, крабам багато місця не треба, головне щоб було що поїсти і щоcь на себе зверху навалити (тобто заховатися), ну і кальцію у воді для побудови панцира після линьки. |
![]() |
![]() |
#24 |
Активний учасник
Львів, Шевч.р-н.
|
![]()
На даний момент у відрядженні у США, був у кількох магазинах де продають морську живність. Вибір чудовий, і їжаки, і зірки, і риба на всякий смак, слимаки різні (особливо зайців багато), самітників купа по 3 бакси, клоунів чорних різних забарвлень, актинії різних кольорів... Думка тільки одна - як жаль що у нас такого нема. Вірніше є але переважно напевне купуєш по фотографії, тобто майже кота в мішку.
Прикупив засіб від айптазій Aiptasia Rx американського виробника, буду травити своїх звірят ато камінець обсіли. Може ще якої хімії прикуплю. І знову потрохи закрадується думка привезти хоч самітників кілька штучок, от тільки як ще не придумав, митники "блядуть" кордони. Дехто пише що можна в фольгу закрутити то не буде на сканері видно. Це якщо в багаж класти. Але як бути з температурою... з 14 годин на холоді. Може ще вичитаю як провезти з собою в теплі. |
![]() |
![]() |
#25 |
Користувач
Вишгород
Дописи: 92
Подякував(ла): 23
Подякували 185 разів в 66 дописах
Репутація: 195
|
![]()
Так можливо магазин дасть всі необхідні документи і можна буде провезти з собою?
|
![]() |
Користувач подякував Ярослав_Л за цей допис: | Zuuu (15.11.2011) |
![]() |
#26 |
Супер-модератор
Львів
|
![]()
Я думаю, що з паперами з крамниці (скажем, чеком) на американській митниці не мало би бути проблем. Можна і в магазині тому ж поцікавитися. Кажуть, самітники краще переносять дорогу, закутаними в вологий рушник.
А от як буде з нашою митницею - ![]() Мабуть, як пощастить.
![]() |
#27 |
Активний учасник
Львів, Шевч.р-н.
|
![]()
Я якраз за нашу митницю і переживаю. Якщо знайдуть то треба буде "домовлятися". Почитаю про рушник, дякую, може так і повезу, тільки не літо на вулиці, рушник точно треба термоізолювати якось, особливо вологий. Також в рушнику не вийде напевне привезти слимачків.
Магазин дає тільки чек, на вивіз не дають документів нажаль. |
![]() |
![]() |
#28 |
Супер-модератор
Львів
|
![]()
http://korrespondent.net/ukraine/eve...ndnyh-korallov
http://www.unian.net/ukr/news/news-468321.html комусь не влізло.
gras ingens iterabimus aequor Востаннє редагував Rain: 15.11.2011 о 14:19.. |
![]() |
![]() |
#29 |
Активний учасник
Львів, Шевч.р-н.
|
![]()
Давно не писав, було поповнення, але були і втрати.
Зі штатів таки привіз живності, прикупив термос на пів літра з нержавійки в якому вакуум між стінками. Написано було що до 12 годин тепло тримати має. Перед вильотом посадив голубого самітника розміром десь 2см раковина в довжину, одного червоного самітника розміром десь 7-8мм раковина в довжину, одну мексиканську турбу близько 3см в діаметрі, і одного ще якогось слимака з червоною раковиною близько сантиметра в діаметрі (схожий на прісноводних які в солонуватій воді розмножуються, неріти чи якось схоже називаються). Всі маленькі щоб не було занадто активного використання кисню. Половина термоса вода, половина повітря. Перед посадкою тварин в термос добряче його потрусив, було багато маленьких бульок, думаю трохи кисню в воді збільшилося. Закрив, замотав у рушник, і в чемодан. Дорогу витримали всі, недивлячись на холод на вулиці. Після близько 16 годин у термосі була температура 22 градуси (на момент посадки тварин у термос тепмература була 25 чи 26). Нащастя, на нашій митниці не просили відкривати термос ![]() Маленький самітник пропав відразу, ніколи його не бачив. Турба мексиканська прожила тиждень чи два. Водорослі вичищала дуже гарно, але чомусь мене покинула ![]() Привіз також засоби для травки айптазій - Aptasia X від RedSea і Aiptasia Rx якогось американського певне виробника. Кілька разів пробував травити Aiptasia X (другий засіб так і стоїть закритий). В результаті зробив висновок, що ним добре труїти великі айптазії, 2см і більші. Маленькі важко труїти, похворіють і знову вилазять. Вже і поливав (аж кароліна на камені сходить) і на рот їм накладав. В другий раз коли труїв випадково впав кусок труйки на актинію бульбашкову, яка була на тому ж камені під айптазією. Покорчилася і виплюнула на другий день (вивернула рот). Після цього бульбашок на щупальцях не винускала. Коли я труїв третій раз то на неї не попало, але через деякий час вона повністю здула щупальці і стала як бочечка, без щупалець зовсім. Тоді я вирішив більше не труїти айптазій щоб актинія не пропала, а шукати нові способи позбутися айптазій. В інтернеті не знайшов як можна це зробити без рідин (оцети, лимон, хімія), крім як витягування каменю і чишення щіткою. Такого радикального методу я не хотів пробувати. Після роздумів вирішив спробувати по свому. Знаючи природню тягу айптазій ховатися в діри і витягувати тіло звідти я розумів що фізично сам айптазію зі схованки не витягну. Але що якщо попсувати їй життя підставивши щось, що не давало б їй розкритися, щоб вона сама перелізла на те "щось", і я б її витяг разом із тим "щось" і викинув. Для експерименту взяв напівпрозопру трубочку від соку, відрізав близько 3см, і причепив там де сиділа одна із айптазій (на фото). В трубочку вона могла пропхати щупальці, але не могла розправитися. Через 2 дні експеримент завершився вдачею, айптазія перелізла в трубочку, щоб мати змогу розкрити щупальця на кінці трубочки. Тут я трубочку витяг разом з нею (ще одне фото). Подільші спроби були не настільки успішні, ті зарази часто лізуть поза трубку, і важко причепити трубку так, щоб вона лізла саме в трубку і ніхто ту трубку не зрушив поки вона не перелізе. Але спішити мені ніде, тому я вирішив продовжити спроби, направляючи в трубку перекриванням інших виходів піском/камінцями. Коли нема можливості запхати трубочку у камінь щоб трималася, прикручую її ризинкою до палички, і впираю в корінь айптазії. Надіюся за місяць чи два позбудуся всіх айптазій що у мене проживають ![]() Близько тижня тому здох червоний слимачок. Дивно, бо їсти мав що, на шклі постійно було видно сліди віз зубів, доріжками, як повз так і гриз. Тільки не знаю чи відповідала ця їда його природнім потребам. Приблизно стільки ж я не бачу актинії. Вона вже кілька разів залазила за живий камінь, а потім вилазила. Може ще вилізе, а може вона таки не витримала труйки і здохла, затруївши слимачка. Ще побачу. Тести зробив - нітритів нема (непевне мали б бути якби гнила), ph 8-8.5. Напевне якось при нагоді прикуплю точніші тести на ph, щоб можна було глянути чи є 8.2. Ще маю підозру, що може її чорноморська актинія якось могла угнітати, важко сказати. Чорноморська в нормі, їсть за 2 щоки ![]() В результаті з американців лишився в живих тільки один з чотирьох - синій самітник. Росте потрохи. Вже рази в 2-3 виріс. Змінив кілька раковин, тепер сидить у раковині приблизно 3.5см в діаметрі. Пройшло трохи більше ніж пів року, а мені вже довелося замінити компакти (лампи) у світильнику. Спочатку згоріла синя, потім біла, хоча мало б горіти напевне з рік. Не сподівався такого від Aquael. Синю вдалося купити правильну, яка і була. А от білу не знайшов. Були інших тепрератур 6400К і 8500К здається. Купив спочатку 8500К, вона дала дуже рожевий колір (фото клоунів). Мені не подобається, акваріум став виглядати як прісний, пропала "морськість" ![]() Про хороше - в мене звідкись взявся слимачок довжиною близько 3см - стомателла. Напевне з каменю живого виліз. Що він їсть не знаю. Турба і неріта коли їли то було видно на шклі сліди, цей як лізе то не видно чи їв чи ні. Вилазить коли світло гасне, а вдень ховається. Надіюсь не пропаде (на фото під червоними водорослями). Також додаю фото офіури яку якось привіз з Києва. Це вигляд знизу, де в неї рот. Видно багато "червячків", якими вона передає їжу в рот. Вони по всій довжині щупалець. Коли вона наприклад щупальцем намацує їжу, то тими червячками передає від одного до іншого, поки не дійде до рота. Краб ще також живе, окремо, в стакані на 4 літри, разом з маленькою актинією чорноморською. Їсть гранули для крабів, креветок кусочки. Вилазить тільки як стемніє, а вдень під раковиною рапани ховається. DSCN4716.jpg DSCN4741.jpg DSCN4239.jpg DSCN4706.jpg DSCN4709.jpg DSCN4723.jpg DSCN4736.jpg DSCN4931.jpg DSCN4958.jpg |
![]() |
![]() |
Закладки |
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1) | |
Параметри теми | |
|
|
![]() |
||||
Тема | Автор | Розділ | Відповідей | Останній допис |
Кубик с Caridina cantonensis sp. "Crystal Red" | mavr | Креветки | 21 | 15.12.2013 19:43 |
Aquael Reefmax - риф, чи міф! | APload | Акваріуми від 50л. | 180 | 28.10.2012 22:33 |
AQUAEL AQUA GRUNT и AQUAEL AQUA FLORAN - новые субстраты компании AQUAEL | Команда Aquael | TROPICAL, ZOOLEC, AQUAEL, AQUA SZUT, AQUA ART | 7 | 12.07.2011 12:33 |
розібрати aquael fan 2...... | ostin777powers | Фільтри, компресори, нагрівачі | 4 | 19.03.2011 18:07 |
Aquael FAN 1 Plus | 5_grn | Фільтри, компресори, нагрівачі | 7 | 22.09.2010 22:05 |