|
Правила форуму !!! |
Громадські гурти | Баня | Галерея | Нагороди | ЧаПи | Учасники | Календар | Позначити усі розділи як прочитані |
Водорості Все про водорості: опис, рекомендації, методи боротьби. |
![]() |
|
Параметри теми |
![]() |
#1 |
Учасник
Львів
Дописи: 125
Подякував(ла): 61
Подякували 222 разів в 74 дописах
Репутація: 326
|
Зелені цятки(Green spot alge) і чудо слизень
Віддавна мене дратували водорості у вигляді зелених цяток на повільнростучих рослиинах і на декораціях
Причина появи надто сильне освітлення. Проте якшо в акві різні рослини, відповідно різні потреби стосовно світла, а затіняти плаваючим рослинами ті ділянки які треба, то напряжно. По перше плаваючі рослини як правило швидо росуть і тре часто проривати, а по друе вони плавають і тре вигадувати як зафіксувати і т.п. А декорації шо тоже затіняти? Ну загалом пено всі зрозуміли шо я маю на увазі. І більшість людей які не є супетравятниками точно з таким стикались. А ше виявляється шо то настількі вїдливі водорості шо їх ніхто з рослиноїдів не зжирає шо я туда тільки не садив. І от однієї ночі нарив в неті інфу про чудо слимаків Nerita zebra sneil мовляв єдині зїдають ту гидоту, зовсім не чіпать рослин навіть самих ніжних та й вигядають достойно. Ну спершу не повірив, але при нагоді попросив хорошого товариша поляка привезти з Варшави тих слимаків. Ну він привіз три штуки і спезентував мені, хоча коштували в магазині по 16грн (не так вже й дешево для слимака). Товариш мій профан в акваріумістиці хоча теж біолог, во і привіз мені три слимака і всі різні(проте всі супер гарні, один навіть з виростами на черепашці). Троха порився в літературі по молюсках і виявилось шо то три різні види проте всі роду Nerita. Один вявився правдивим Nerita zebra sneil. Запустив в акву, і о чудо ![]() ![]() Всі три види виглядали однаково з точки зору гастрономічних вподобань(всі жерли суто ті зелені водорості) Один слимак правда за тиждень чось відкинувся, а два інших ніби нічо лазять і пакують водорості. Такшо люди всім рекомендую, слимаки рельно супер. Єдине но, слимаки ті один вид з африки інший з мадагаскару і виглядає на то, шо досі нікому не вдалось їх розмножити.(ну типу яйця кадуть проте розвиток іде через стадію личинки яка схоже потребує напівморської води) Ну вобшем цікаво побавитись, а вось якраз в когсь з нас форумян і вийде. Шо ше цікаво, в Європі, а зокрема і в нас в Україні є подібні слимаки також відносяться до родини Neritide(по укр. Устки). Виглядають не гірше(є кілька підвидів Устки річкової-Дніпровський, Дністровсько-Дунайський і ше там якісь), але реально крутіші, бо на відміну від африканських стали повністю прісновдними і можна їх розможувати(правда не так просто як катушок чи ампулярій, але то і добре не тре спускати в унітаз) ![]() Як часто ми шукаємо екзотичного дива(не маю не увазі мулаток і азіаток ![]() Во, доречі один крутий Men на київському форумі має тих слимакв з Десни і їх розводить. Цікаво чи дійсно такі ж добрі як африканські, чи часом не жруть рослии і т. д. Якшо хтось має виходи на Київ може розпитатись, купити, попросити во то було б чудово. А як нє, то може хтось має бус. -читаємо літературу -Збираєо команду, -беремо ящик горілки -організовуємо експедицію до нас на Дністер шукати "міфічного" Українського чудо слимака Устку річкову Дністровсько-Дунайського підвиду. в Києві таких немає, а наш підвид, доречі, найгаріший ![]() Востаннє редагував fisher: 02.07.2008 о 04:27.. |
![]() |
![]() |
Реклама |
|
![]() |
#2 |
Акваріуміст
Lviv
Дописи: 410
Подякував(ла): 324
Подякували 746 разів в 263 дописах
Репутація: 937
|
![]()
Теодоксуси у мене є. Вони дійсно непогано чистять скло від зелених водоростів. Але тупо ростуть і розмножуються. Наразі маю десяток старших і бачу пару капсул-яєць.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Засновник форуму і клубу
Львів
Дописи: 2.781
Подякував(ла): 18.137
Подякували 7.300 разів в 2.137 дописах
Репутація: 7776
|
![]()
Ви мене зацікавили
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Активний учасник
Львів
Дописи: 411
Подякував(ла): 17
Подякували 680 разів в 223 дописах
Репутація: 853
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Засновник форуму і клубу
Львів
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Акваріуміст
Lviv
Дописи: 410
Подякував(ла): 324
Подякували 746 разів в 263 дописах
Репутація: 937
|
![]()
На старт в 100л я б 10-20 запускав.
Мої лазять лише по стінках і дні. На 45 л 10 штук достатньо еяективно чистить стінки. Фотоапарату наразі не маю, мої виглядають, як на фотках RVV, але відзерунки різноманітні. Одні з цятками круглими, інші -- з подовгастими. Колір цяток теж варіює. |
![]() |
![]() |
Користувач подякував aides за цей допис: | navy (03.07.2008) |
![]() |
#9 |
Засновник форуму і клубу
Львів
|
![]()
Ще хочу зясувати ,велика риба (скаляри,аулонокари,боції,ракушкові лампрологи) буде рухати равликів чи ні?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Учасник
Донецьк
Дописи: 130
Подякував(ла): 110
Подякували 137 разів в 49 дописах
Репутація: 184
|
![]()
наскількі я зрозумів мова йде про теодоксусів, так от за рибу нічого не скажу, а чері іх дуже полюбляють жерти.
|
![]() |
![]() |
2 користувачів подякували Андрійко: | navy (03.07.2008), |
![]() |
Закладки |
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1) | |
Параметри теми | |
|
|