|
Правила форуму !!! |
Громадські гурти | Баня | Галерея | Нагороди | ЧаПи | Учасники | Календар | Позначити усі розділи як прочитані |
Прісноводні акваріуми учасників форуму Обговорення, критика, фотографії, поради,рекомендації. |
![]() |
|
Параметри теми |
![]() |
#11 |
Акваріуміст
Lviv
Дописи: 410
Подякував(ла): 324
Подякували 746 разів в 263 дописах
Репутація: 937
|
![]()
Імно треба додати механіху на вхід (синтипоном набити) і обов'язково аерацію на вході в біо і посередині ще хоч би раз. Механіку чистити доведеться раз на тиждень при більшому навантаженні, а губки взагалі не варто чистити. на їх поверхні і оселяться колонії аеробних бактерій.
Однак найбільше зауваження може бути щодо вибору і встановлення фільтра такої конструкції у декоративному акваріумі. Імно, він сильно програє у декоративному плані. не кажучи вже про втрату цінного місця для гідробіонтів. Виправданням може послужити "любов" до всяких саморобок, але я б від такої конструкції відмовився на користь каністри.
Реклама |
|
![]() |
#12 |
Живу на форумі
Львів
Дописи: 4.970
Подякував(ла): 3.616
Подякували 15.513 разів в 4.128 дописах
Репутація: 15702
|
![]()
Дійсно, маю трохи "любові" до саморобок - лишилось з совдепівських часів, коли єдиним, що можна було купити, був компресор. Затрати на такий фільтр близькі до половини вартості дешевої каністри. Не виключаю варіант розвитку подій, що колись то все виколупаю з акваріума і поставлю каністру. Але бажання спробувати такий фільтр на разі перемогло. Надіюся, що зроблю так, що цей фільтр не мулятиме очі.
Користувач подякував Bobus за цей допис: | pozhar (23.06.2011) |
![]() |
#13 |
Початківець
Новий Розділ
Дописи: 27
Подякував(ла): 4
Подякували 37 разів в 17 дописах
Репутація: 47
|
![]()
що ж це ви собі тумбу зі звичайної лДСП зробили?..треба ж було МДФ використати або тумбу від АДА взяти собі,виж самі писали що ДСП не вартує!?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Живу на форумі
Львів
|
![]()
PREDATOR, будь-ласка, дайте посилання, де я написав
Писав лише про те, що механічні параметри ДСП для мене є загадкою на відміну від МДФ. Якщо би акваріум був довжиною не 60 см., а більше - 90, 120 і т.д., я б трохи інакше підходив і до конструкції, і до вибору матеріалів. А тумба від ADA ? В мене і скло не OptiWhite ![]()
![]() |
#15 |
Живу на форумі
Львів, Левандівка - Сихів
Дописи: 1.228
Подякував(ла): 7.387
Подякували 4.254 разів в 1.037 дописах
Репутація: 4667
|
![]()
Цілком підтримую
![]() Цікаво слідкувати за даною темою, а ще цікавіше буде глянути на кінцевий витвір.
![]() |
#16 |
Заблоковані
Lviv
Дописи: 958
Подякував(ла): 797
Подякували 1.634 разів в 616 дописах
Репутація: 981
|
![]()
Буде муляти, вже краще повісити секцію з скла ззаду на зачепи, окрім всьго він вкраде перспективу, тут погоджуюся з aides, взагалі стараюся все устаткування тримати зовні.
Будете першим хто пробував в нас дифузійний фільтр. Гамбургські працюють, маю такий у зовнішній каністрі зі всіма його недоліками працює, вже 3 місяця без промивання, потік води ніби не міняється, замість мата синтепон (20 грн 2 метра !). З таким підходом як у вас то вже простіше і надійніше зробити гамбургський на всю задню стінку, не треба взагалі мити і займе меньше місця. Востаннє редагував Ye_Lviv: 23.06.2011 о 17:32.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Акваріуміст
------
Дописи: 1.271
Подякував(ла): 2.792
Подякували 7.258 разів в 1.204 дописах
Репутація: 7677
|
![]()
Погоджуюсь, що в акваріумі такому фільтру не місце, пробував так колись робити - не сподобалося. Та й обслуговувати досить складно. Краще склеїти з оргскла прямокутну банку по розмірах бокової, або задньої стінки і на 30 - 50 мм вищу, ніж сам акваріум. Ставиться такий фільтр на ту ж поверхню, на якій стоїть акваріум, не треба мудрувати з зачепами. Подавати у нього воду насосом, через прозору ПВХ трубку, у відділення для попередньої фільтрації, а з останнього відділення щоб поверталася назад у акваріум самозливом.
У мене такі конструкції працюють вже десятки років, щоправда не дифузійні, а традиційні, наповнені поролоном (або жилкою), керамікою та пластиковими кульками. При оптимальному заселенні акваріума, відсік для попередньої фільтрації треба очищати один раз в три - шість місяців, основні значно рідше, навіть один раз на два - три роки. У порівнянні з каністрами такі фільтри значно ефективніші, до того ж потребують помп меншої потужності (у кілька разів). Обслуговувати також простіше, бо можна досить легко вилучити будь - який наповнювач, чи додати новий без відключення фільтра. З дизайном гірше, але якщо при конструюванні стійки з акваріумами врахувати особливості розташування такого фільтра, то все це легко маскується та приховується.
Представник інтернет - магазину "Арована" у м. Нововолинську. Востаннє редагував Leo N: 23.06.2011 о 19:00.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Живу на форумі
Львів
|
![]()
Згоден, недоліків достатньо і підозріваю, що вилізуть і такі, про які я поки що не здогадуюсь. Проте цього варіанту досить, щоб я зміг зрозуміти, чи взагалі воно чогось варте, тому на разі не бачу змісту робити виносну конструкцію. Щодо втрати корисного об'єму - з встановленим фільтром залишиться еквівалент 60х38х45. Ніби не дуже зле.
![]() |
#19 |
Засновник форуму
Львівська обл.
Дописи: 9.232
Подякував(ла): 5.751
Подякували 32.443 разів в 6.848 дописах
Репутація: 33432
|
![]()
Bobus, Який розмір фільтра?
ІМХО У вас дуже чудово получається акваріум, а внутрішній фільтр, ще й з синім фоном зробить вигляд всередині трохи неприроднім ![]()
![]() |
#20 |
Живу на форумі
Львів
|
![]()
Розміри 58 х 7 х 43 . Синій колір насправді не такий яскравий, як на фото, а суттєво темніший. Можливо й варто було його зробити чорним. Сумніви були Буду ставити фільтр на місце - подумаю.
![]() |
Закладки |
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1) | |
Параметри теми | |
|
|