![]() |
#31 |
Учасник
Пальміра,Черкаська обл
Дописи: 120
Подякував(ла): 4
Подякували 121 разів в 70 дописах
Репутація: 131
|
![]()
Приїхав USB мікроскоп з Китаю,цяцька настільки чудова по можливостям,настільки убога по виконанню механіки.
Крихітка-Solenopsis fugax крупним планом-в реалі має 5мм довжини. Дуже схоже що у неї є личинка! |
![]() |
![]() |
Користувач подякував Вук за цей допис: | малятко (07.11.2018) |
Реклама |
|
![]() |
#32 |
Учасник
Пальміра,Черкаська обл
|
![]()
Поки на вихідних їздив до бабусі у Квінти вилупилася сьома мурашка(на фото ліворуч),вилупилася мабуть ще в ніч з п'ятниці на суботу,бо на вечір понеділка,коли зроблене фото,мурашка майже набрала кольору.
Медом який залишав їм,мурахи максимально наповнили свої черевця і добряче "заправили" матку))(на фото) Шустра теж з'їла весь мед,тільки яєць так і не відклада,почекаю кінця тижня і якщо нічого не зміниться відправлю її на зимівлю. Матку мурахи-злодія буду звати Сонька.Вона до меду не торкалась,сидить собі на вологій ватці і нянчить щось жовте і дрібне,чи то лялечка чи яйця-не зрозуміло,мікроскоп не можу сфокусувати бо на таких збільшеннях скло пробірки дуже погіршує картину |
![]() |
![]() |
Користувач подякував Вук за цей допис: | малятко (07.11.2018) |
![]() |
#33 |
Учасник
Пальміра,Черкаська обл
|
![]()
Сьогодні у вечері оглядаючи своє мурашине господарство побачив у Соньки в пробірці наче біля матки хтось шевелиться.Швиденько взяв лупу і роздивився крихітну мурашку.Таки і справді Сонька нянчилася з лялечкою і ось вона ожила!На фото видно наскільки вона крихітна,Сонька якої 5 мм виглядає проти неї наче слон,а ще постійно намагається заховати дитятко під себе- від сліпучого холодного світла мікроскопа
Востаннє редагував Вук: 07.11.2018 о 22:33.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Учасник
Пальміра,Черкаська обл
|
![]()
Інкубатор із Шустрою переклав на вікно,там прохолодніше-готую її до зимівлі.
У Квінти вже 10 мурашок,3 кокона і 5 личинок.Яєць нема,схоже вони теж готуються до діапаузи. У Соньки поки що без змін,а як там щось і є то воно таке дрібненьке що його не видно. |
![]() |
![]() |
Користувач подякував Вук за цей допис: | Охват Марьян (01.10.2020) |
![]() |
#35 |
Учасник
Пальміра,Черкаська обл
|
![]()
Схоже я помилявся щодо Квінтиної сім'ї,сьогодні у них з'явилося 4 яйця,зимівля відміняється.
На фото мурашки годують личинок частинками дрозофіли |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Учасник
Пальміра,Черкаська обл
|
![]()
Втопилася в крапельці меду єдина Сонькина мурашка
![]() Квінта потихеньку продовжує відкладати яйця |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Учасник
Пальміра,Черкаська обл
|
![]()
Схоже Сонька не пережила втрату своєї єдиної донечки,з ранку знайшов матку мертвою(((
У Квінти вилупилася ще одна мурашка |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Учасник
Пальміра,Черкаська обл
|
![]()
На сьогодняшній день у Квінти 11 робочих мурашок і сім'я потихеньку розвивається,та мене непокоїть різке ,за кілька тижнів,почорніння верхнього шару вологої ватки(на фото),мурашки тримаються від неї на відстані займаючи центральну частину гнізда.Наскільки це для них небезпечно,бо не хочеться знов насильно їх переселяти,а самі вони переселятись не схочуть.
Шустра провела свій перший тиждень зимівлі на дні холодильника і схоже що почувається нормально |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Учасник
Пальміра,Черкаська обл
|
![]()
За порадою з мермікіперського форуму збільшив мурашкам зону проживання пересунувши ватку з переходною трубкою до краю пробірки і приєднав арену зроблену з лоточка.Мурашки тепер усі на виду і виявилося що я їх неправильно рахував-їх 13!
|
![]() |
![]() |
![]() |
Закладки |
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1) | |
Параметри теми | |
|
|