![]() |
#121 |
Учасник
Пальміра,Черкаська обл
Дописи: 120
Подякував(ла): 4
Подякували 121 разів в 70 дописах
Репутація: 131
|
![]()
#temnotorax_unifasciatus сім'я і далі продовжує плодити самців,вони так і сидять компактною купкою на стелі біля виходу з гнізда.
#lasius_niger у Септи з коконів вчора вилупилися мухи,от тільки не знаю,чи мухи були не зовсім живі і вона сама кокони відкривала,чи мухи самі повилазили,а вона їх задавила,та обидві мертві,одну,здається,матка з'їла до половини,бо у неї відсутнє черевце. #formica_picea в сім'ї Паці розвиток іде шаленими темпами,минулого разу я писав що побачив першу личинку,на даний час присутні кілька коконів,личинки різних розмірів і кілька пакетів яєць.Форміки нарешті розпробували тарганів,що дуже добре,адже мух,поки що не завжди вдається зловити. На фото: Септа з рештками мух-паразитів; розплод формік різного розміру поряд з рештками мух які вони ніяк не викинуть з гнізда. |
![]() |
![]() |
Користувач подякував Вук за цей допис: | Охват Марьян (13.04.2022) |
Реклама |
|
![]() |
#122 |
Учасник
Пальміра,Черкаська обл
|
![]()
#temnotorax_unifasciatus крилаті самці які сиділи на стелі пробірки,перемістились до корку на вході і,здається,їх число скоротилось.Робочих мурашок лишилось не більше десяти,кількість розплоду теж скоротилась.
#lasius_niger Септа сидить біля ватки,сиропу не п'є,білку не їсть,таки мухи підірвали її здоров'я. #formica_picea в сім'ї Паці з'явилися перші робочі мурашки.Вони з'являються по одній дві особини починаючи з 25 квітня,тож на розвиток мурашки з яйця потрібно приблизно 35 діб. Мені вдалося відновити популяцію жуків чорнотілок підгодовуючи їх соковитим кормом(лушпайками картоплі,яблук,моркви).Тепер підгодовую цією гусінню всіх мурашок,а також хом'яків яких привіз племінник. На фото: оболонка кокона першої мурашки фусок; купа розплоду фусок,деякі лялечки без коконів. |
![]() |
![]() |
Користувач подякував Вук за цей допис: | Охват Марьян (10.07.2022) |
![]() |
#123 |
Учасник
Пальміра,Черкаська обл
|
![]()
#temnotorax_unifasciatus на жаль сім'я припинила своє існування.Частина крилатих самців вилетіла,їх засохлі залишки знаходив в різних кінцях квартири.Вікна відчинені,тож можливо комусь із них вдалося вибратись надвір.А от залишків робочих мурашок ні в пробірці ні на арені нема,можливо вони перебралися десь в інше місце,адже з арени вони мали вільний вихід.
#formica_picea облаштував їм арену,засипав її піском і дрібними камінцями.За першу добу мурашки заклали тими камінцями середину шлангочки яка веде з інкубатора до арени,а також замурували вхід. Сім'я гарно розвивається,поступово заповнюючи вологу камеру інкубатора мурашками і розплодом. На фото: арена; шлангочка завалена камінцями; інкубатор на поличці. |
![]() |
![]() |
Користувач подякував Вук за цей допис: | Охват Марьян (10.07.2022) |
![]() |
#124 |
Учасник
Пальміра,Черкаська обл
|
![]()
23 серпня я від'єднав інкубатор від арени і виніс його на двір.Знайшов тихе місце,без мурашок в кутку двору,куди сонце світить лише рано на світанку і там поклав інкубатор,встановивши над ним шматочок шиферу,який має давати тінь і захищати від дощу.Сподіваюся що сім'я зможе вижити.
Все тому,що наступного дня,24 серпня,зовсім не очікувано,мене призвали до ЗСУ. Блог поки що призупинений,до перемоги над окупантами. |
![]() |
![]() |
![]() |
Закладки |
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1) | |
Параметри теми | |
|
|